Navaljni kriv i za klevetu, kažnjen sa 11.500 dolara

0

Moskovski sud, nakon što je potvrdio presudu sa se ruskom opozicionaru i blogeru Alekseja Navaljnog uslovna kazna zamijeni zatvorskom u slučaju „Iv Roše“, presudio je i da je kriv zbog klevete na račun veterana Drugog svjetskog rata zbog čega će morati da plati kaznu u vrijednosti od 850.000 ljubara (11.500 dolara).

Kako prenose ruski mediji, kazna je nešto manja nego što je to tražilo Tužilaštvo (950.000 ribalja), međutim na ovu odluku suda moguće je uložiti žalbu.

Sud je odlučio da su iskazi veterana, njegovog unuka i komšije, koji su slučajno pronašli komentare Navaljnog na drušvtenim mrežama, bili dovoljni dokazi za ovaj slučaj.

Mediji takođe navode da Navaljni tvrdi da nije kriv iako je ekspertiza pokazala da su sva nastojanja da je došlo do falsifikacije potpisa komentara – neosnovna.

Podsjetimo, U Babuškinskom sudu u Moskvi danas je potvrđena presuda da se ruskom opozicionaru i blogeru Alekseju Navaljnom uslovna kazna zamijeni zatvorskom u slučaju „Iv Roše“. Presuda je stupila na snagu i uskoro može početi da se izvršava.

Navaljni će biti lišen slobode oko 2,5 godine, jer će mu se uračunati vrijeme koje je proveo u kućnom pritvoru od 28. februara 2014. godine do 30. decembra 2014. godine.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.