Nastavljena sjednica Skupštine, opozicija tražila da Milović umjesto Koprivice obrazlaže zakone – zahtjev odbijen na Kolegijumu

0

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da usvoje još pet zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). Premijer Milojko Spajić je sinoć donio odluku da pred poslanicima zakone danas obrazlaže potpredsjednik Vlade Momo Koprivica, umjesto ministra pravde Andreja Milovića, jer je Milović bez njegovog znanja prihvatio amandman na jedan od IBAR zakona.

Ova odluka je danas na početku sjednice izazvala polemiku u parlamentu, pa su opozicioni poslanici zatražili da Milović nastavi da obrazlaže zakone. Opozicija tvrdi da Vlada unižava ministre, dok se šef parlamenta Andrija Mandić sa tim stavom ne slaže. Data je pauza tokom koje će se održati Kolegijum predsjednika Skupštine kako bi se odredili o toj odluci Vlade.

Ipak, Mandić je pročitao odluke Vlade i kazao da na Kolegijumu predsjednika Skupštine nije došlo do dogovora. Koprivica ostaje izvjestilac Vlade u plenumu.

On je kazao da je dogovor sa Kolegijuma predsjednika Skupštine da se večeras glasa o preostalom setu IBAR zakona.

I poslanik GP URA Filip Adžić smatra da je Milović trebalo da nastavi da obrazlaže zakone.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić je saopštio poslanici DPS-a neće učestvovati u raspravi o dva zakona – Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću i Predlogu zakona o sprečavanju korupcije.

“Učestvovaćemo u raspravi o setu medijskih zakona”, najavio je Nikolić.

Poslanik SD-a Nikola Zirojević je kazao da neće učestvovati u unižavanju parlamenta te da neće učestvovati u raspravi o zakonima koje će obrazlagati Koprivica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.