Nariškin: Bjelorusija dokazala kako se mora i može oduprijeti pritiscima NATO-a

1

Bjeloruska vlada i javnost su, prema riječima direktora Spoljnoobavještajne službe Rusije (SVR), Sergeja Nariškina, više puta dokazali da se pritiscima evroatlantskog bloka mora i može oduprijeti.

Nariškin se, na sastanku bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka sa šefovima delegacije koje su došle u Minsk da učestvuju na sastanku šefova bezbjednosnih agencija i obaveštajnih službi zemalja članica ZND-a, zahvalio je beloruskoj strani što je bila domaćin ovog sastanka.

„Belorusija je, u više navrata, iskusila otvorenu agresiju zapadnog bloka predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, koji očigledno mrzi čvrstu riješenost Minska da brani svoje interese, kao i interese svoje države i građana. Bjeloruska vlada i javnost su uvijek uspijevali da dostojanstveno izdrže ovaj nalet i dokazali da se pritiscima evroatlantskog bloka mora i može odupreti“, rekao je šef ruske spoljne obaveštajne službe.

Osvrćući se na sastanak bjeloruskog lidera sa šefovima delegacija, Sergej Nariškin je izjavio i da je Lukašenko dao detaljnu i dubinsku analizu odvijanja geopolitičke situacije u svijetu, ističući, pritom, važnu ulogu državnih bezbjednosnih i obavještajnih agencija.

„Aleksandar Grigorijevič je dao veoma koristan politički savjet kako postupiti u trenutnoj teškoj situaciji, kada zapadni blok zloupotrebljava svoj položaj i pokušava da destabilizuje situaciju u našim zemljama, da razjedini, razdvoji i izoluje zemlje Komonvelta. Međutim, mi ne popuštamo i nećemo popustiti. Znamo da je naš zajednički stav ispravan i da je važno voditi jedinstvenu politiku u održavanju bezbjednosti i stabilnosti u Komonveltu“, poručio je šef SVR-a, Sergej Nariškin.

1 Comment
  1. Rok komentariše

    „Kada u Sjedinjenim Državama dođe do unutrašnjih promjena, kada počnu da poštuju druge ljude, kada počnu tražiti kompromise ne pokušavajući sankcijama i vojnim intervencijama riješiti svoje probleme, tada će se stvoriti ključni uvjeti za obnovu odnosa. Bilo bi teško bolje opisati djelovanje SAD-a i njihovih vazala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.