Napori Vašingtona da izoluju Rusiju doživjeli debakl: Putin danas u posjeti Saudijskoj Arabiji

0

Predstojeća posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Saudijskoj Arabiji, kako prenosi „Blumberg“, dokaz je neuspjeha napora Vašingtona da izoluje Moskvu.

Kako ovaj list primjećuje, posjeta ruskog predsjednika govori i da raste njegovo povjerenje da putuje van Rusije, uprkos naporima SAD i Evrope da ga izoluju na svjetskoj sceni.

„Nedostatak napretka u želji Zapada da izoluje Rusiju upotpunjuje snažna pozicija ruske ekonomije, kao i nedostatak bilo kakvih vojnih uspjeha Ukrajine, koju podržavaju Sjedinjene Države. Vladimir Putin jača veze sa šefovima zemalja Zaliva, a samim tim dovedena je u pitanje i trajnost američke podrške Ukrajini“, piše „Blumberg“.

U članku se dodaje i da jačanje odnosa sa zemljama Zaliva, takođe, za cilj ima jačanje Rusije u energetskom sektoru.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov saopštio je da će se ruski predsjednik danas sastati sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije, Mohamedom bin Salmanom Al Saudom i predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

On je precizirao da će Putin, sa bliskoistočnim kolegama, razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji na Bliskom istoku i palestinsko-izraelskom sukobu, dok će tema razgovora bit i nafti, kao i saradnja u okviru OPEK+.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.