“Nacionalist“: Srđan Darmanović – višestruka ličnost na čelu crnogorske diplomatije

0

Licemerni ministar inostranih poslova Crne Gore Srđan Darmanović je nedavno, tokom boravka u inostranstvu ostvario, kako se prvobitno činilo, veoma prisan i prijateljski telefonski razgovor sa osvedočenim ustašom Gordanom Grlićem Radmanom, svojim kolegom iz „majke Hrvatske“.

Navedeno ne bi bilo čudno, imajući u vidu da aktuelne državne politike „Crvenih Hrvata“ i njihove matične države imaju mnogo dodirnih tačaka, naročito po pitanju diskriminacije srpskog naroda, kao da se vode iz istog centra. Međutim, kako to navodi naš izvor blizak crnogorskoj vladi, Darmanovićevi komentari koji su usledili nakon toga, kod svih prisutnih su izazvali šok i nevericu.

Naime, Darmanović je naknadno, kada je bio uveren da se nalazi u „bezbednom“ okruženju svojih najpoverljivijih saradnika, u napadu gneva koji je trajao nekoliko minuta, jednu za drugom, bez prekida, počeo da iznosi najteže uvrede na račun svog hrvatskog kolege. Nakon što je izašao iz transa, Darmanović je, uočivši iznenađenje koje je izazvao kod prisutnih, pojasnio da generalno ima veoma loše mišljenje o Grliću, te da mu stvara frustraciju to što prilikom kontakata sa njim mora da bude snishodljiv radi ostvarenja interesa crnogorskih vlasti.

U tom kontekstu, Darmanović je prokomentarisao da u ovom momentu, kada je politička situacija u državi u značajnoj meri uzdrmana, mora da se vodi računa o svakom potezu, te je kao veoma bitne ocenio predstojeće lokalne izbore u Tivtu, gde hrvatska manjina čini značajan faktor, u kom smislu se u velikoj meri računa na Adrijana Vuksanovića i Hrvatsku građansku inicijativu, ali i okolnost da Hrvatska trenutno predsedava Savetom Evropske Unije.

Evidentno je da aktuelna situacija u Crnoj Gori veoma loše utiče na Darmanovića, čija krhka psiha postepeno popušta pod političkim pritiskom opozicije i opštenarodnim nezadovoljstvom. Darmanović, koji se nalazi na „klackalici“ između svoje, donedavno beskompromisne, odanosti crnogorskom predsedniku i „sigurnosti i perspektivi“ koju mu obećava premijer Duško Marković, nikako ne uspeva da smogne snage da „prelomi“, što je već rezultiralo Darmanovićevom svađom sa potpredsednikom Vlade i ministrom pravde Zoranom Pažinom, i drugim kolegama iz crnogorske vlade, dok je sada, po svoj prilici, počeo da ispoljava netrpeljivost i prema pouzdanim saradnicima crnogorskog predsednika iz zemalja okruženja.

(Nacionalist.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.