Na ovim dionicama su povremene obustave saobraćaja

0

U Crnoj Gori danas se saobraćaj odvija uz povoljne vemenske uslove za vožnju na većini putnih pravaca u zemlji. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu Intenzitet saobraćaja je umjeren, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Do 1. aprila obavezna je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu ) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na autoputu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Od 26.09.2023. godine pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside od 09.01.2024.godine do 29.02.2024.godine saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Odobrava se potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje na magistralnom putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati počev od 12.01.2024. godine do 15.02.2024.

Od 25.09.2023 pa do završetka radova na magistralnom putu Podgorica-Tuzi –Božaj u dužini od 700m kod kružnog toka u Tuzima odobrava se totalna obustava saobraćaja. Saobraćaj se obavlja lokalnim putem.

Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na mag.putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na mag.putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta .

Na lokalnom putu od naplatnog centra Veruša do Nožice zbog radova je saobraćaj u prekidu do 17.02.2024.godine.

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. Novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje-Njeguši promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođjenja radova.

Zbog radova na održavanju u tunelima Sozina i Raš, od 09.februara do 22 aprila 2024 godine, u terminu od 22.00 do 06.00 sati saobraćaj će se odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila u zoni radova. Apeluje se na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije i opreme za vrijeme izvođenja radova na rekonstrukciji postojećeg potpornog zida na magistralnom putu Sutomore –Bar i promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestu izvođenja radova od 16.02. do 26.02.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekle 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže, a pet lakše povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona:1

9807,

020 234 999 i

063 239 987.

 

(Cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.