Mujović – Fragkogiannis: Saradnja ključ uspješne energetske tranzicije

0

Crna Gora je interesantna stranim investitorima u oblasti energetike, a napredak na planu evropske integracije je pozitivan signal u pravcu sigurnosti uloženog kapitala, poruka je nakon susreta ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Republike Grčke Konstantinosom Fragkogiannisom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Mujović je iskazao zadovoljstvo povodom mogućnosti za razmjenu iskustva u ovoj oblasti, te informisao o prilikama u energetskom sektoru Crne Gore, kao i planovima na dinamiziranju aktivnosti kroz adekvatniju valorizaciju prirodnih potencijala, a u skladu sa najvišim standardima.

On je istakao da je Grčka kredibilan partner Crne Gore i podsjetio na saradnju kompanija Jugopetrol i Hellenic petrol koji su doprinjeli ekonomskom razvoju naše države.

Ministar je ukazao na postojeće proizvođače energije, kao i na potrebu izrade plana koji će energetski sistem učiniti stabilnijim.

Pomoċnik ministra spoljnih poslova Republike Grčke Konstantinos Fragkogiannis je pohvalio postignute rezultate Vlade Crne Gore na planu evropske integracije, koji su, kako je istakao “znatno vidljiviji nego u prošlosti”.

“Kroz dobre međudržavne odnose Grčka je spremna da doprinese evropskoj orijentaciji Crne Gore”, istakao je Fragkogiannis.

Govoreći o energetskom sektoru i budućim izvorima energije pomoćnik ministra spoljnih poslova Republike Grčke Konstantinos Fragkogiannis, naglasio je da je bitno shvatiti da proizvodnja energije iz prirodnih izvora jeste cilj svake države, ali da je taj proces jako dug, zahtijeva mnogobrojne reforme i pripremne radove, kao i strategije ka efikasnoj energetskoj tranziciji.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora zahvaljujući svojim potencijalima primamljiva za investitore u ovom sektoru, te da na najbolji način može iskoristiti iskustva Grčke u ovoj oblasti.

“Saradnja je ključ uspješne energetske tranzicije”, poručili su sagovornici.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.