MSP Rusije: Vašington i Brisel rade na tome da Jermenija izađe iz ODKB, pozivamo rukovodstvo u Jerevanu da ne dozvoli da ih Zapad prevari

0

Jermenija će izaći iz ODKB onda kada vlasti budu procjenile da je to potrebno, izjavio je premijer te zemlje Nikol Pašinjan.

„Izaći ćemo iz ODKB. Odlučićemo kada“, rekao je on tokom vladinog časa u parlamentu, odgovarajući na repliku poslanika zašto Jermenija ne izlazi iz te organizacije kad nije zadovoljna.

Kako je dodao, drugog puta nema i Jermenija se neće vratiti u ODKB.

Pašinjan je rekao da je od 2018. godine kada je došao na vlast govorio da Jermeniji prijeti opasnost.

„A krivi su za tu pretnju su bili oni koji su u aprilu 2018. govorili da Jermenija ne treba da očekuje da Azerbejdžan neće pokušati da pitanje Karabaha riješi putem rata. Krivi su oni koji si formirali blok, balon čiji su članovi, umesto da ispunjavaju svoje obaveze, zajedno sa Azerbejdžanom planirali rat protiv nas“, zaključio je on.

Podsjetimo, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je ranije saopštilo da Zapad namjerava da pretvori Jermeniju u instrument za realizaciju sopstvenih planova na Južnom Kavkazu.

„Znamo da Vašington i Brisel, uz efemerna obećanja, rade na tome da Jermenija izađe iz ODKB i EAES, da se ruska vojna baza povuče. Pozivamo rukovodstvo u Jerevanu da ne dozvoli da ih Zapad prevari i povede zemlju lažnim putem što može da stvori vakuum bezbednosti, ozbiljne probleme u ekonomiji i odliv stanovništva“, navedeno je u ranijem saopštenju.

Jermenija je u februara zamrznula članstvo u organizaciji.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.