Moskva: Nema sumnje da su SAD umiješane u teroristički napad na Sevastopolj, odgovor će obavezno uslijediti

0

Nema sumnje da su SAD umiješane u napad na Sevastopolj, ovo je još jedan teroristički zločin nad civilima Rusije, poručilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. MSP navodi da su se, prema podacima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, za napad koristile američke rakete ATACMS ojačane kasetnom municijom.

Koordinate ciljeva u američke rakete ATACMS ubacili su američki stručnjaci na osnovu satelitskih informacija, a „na nebu kod Krima dežurao je američki izviđački dron Global Hawk“,ističe Moskva.

„Za teroristički napad posebno je izabran jedan od najznačajnijih pravoslavnih praznika, dan Svete Trojice. Četiri osobe su poginule, uključujući dvogodišnje dijete koje se igralo na gradskoj plaži i devetogodišnju devojčicu. Medicinsku pomoć zatražila je 151 osoba, od kojih su 82 hospitalizovane – 55 odraslih i 27 djece. Mnogi od njih su u teškom stanju“, navodi se u današnjem saopštenju MSP-a Rusije.

Iz Moskve podsjećaju da Zapad ne samo da je stvorio i vaspitao neonacistički režim u Kijevu, već i da „njihovim (ukrajinskim) rukama vodi rat protiv Rusije“, podstiče terorističke akcije i ubistvo civila u Rusiji – i to uz primjenu kasetne municije.

„Odgovor na ovaj zločin će obavezno uslijediti“, upozorava ruska strana.

Moskva, takođe, skreće pažnju da Zapad još nije osudio napad na Sevastopolj, a ćutanja se drže i međunarodne organizacije.

Ruska Federacija još jednom poziva javnost da da odgovarajuću ocjenu još jednom zvjerstvu kijevskog režima i Zapada, zaključuje MSP Rusije.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.