Moćna Vučićeva poruka iz Njujorka: Borićemo se za istinu, niko nas neće zaustaviti!

0
 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na panel diskusiji u sjedištu UN u Njujorku, na kojoj su govorile žrtve i svjedoci rata u BiH, da Srbija neće ćutati i da ćemo se boriti za istinu.
– Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici. Dva predsjednika Srbije su otišla u Srebrenicu. Ja lično sam otišao 2015. da se poklonim žrtvama i položim vijenac, a gotovo da sam bio linčovan… Samo nekoliko dana nakon toga pozvao sam sve bosanske lidere kako bih povratio veru jednih u druge i veru u mir. A šta će da bude rezultat ako podnesete tu rezoluciju sutra. Imaćete oduševljenje na jednoj strani, a na drugoj tugu, prezir, bijes i ogorčenost, na drugoj strani.- Dolazeći iz jednog malog naroda, ponosan sam na činjenicu da smo uvijek bili slobodarski narod i da smo uvijek plaćali najveću cijenu za slobodu naše zemlje, za slobodu našeg naroda. Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, svoje pozicije i svoje odluke, zato što to može da ima uticaja na mnoge stvari ubuduće. Ne samo u regionu iz kojeg ja dolazim, već na cio svijet.

– Najmanje što mogu da vam kažem jeste da nećemo ćutati, borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti – poručio je srpski predsjednik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.