Mirović: Spajić prvo pregovarao sa DPS-om, skandalozno je da Marković pravi partiju

0

Premijer Milojko Spajić je oko sastava Vlade prvo pregovarao sa DPS-om, pa kad je vidio pritisak u njegovoj stranci, promijenio je okolnosti i pristao na drugi sastav Vlade, tvrdi analitičar Dejan Mirović.

“Spajiću ne vjerujem ništa. Zato bi bilo jako dobro da srpske partije uđu u Vladu. Bolje one, nego neki hibrid DPS-a”, poručio je Mirović u emisiji “Klub A plus” na A plus televiziji.

Komentarišući pisanje Vijesti da bivši premijer Duško Marković najavljuje formiranje partije, Mirović je kazao da je to skandalozno.

“To je čovjek koji je pričao da će da protjeruje sveštenike iz Crne Gore. I sa takvom biografijom on treba da priča o nekoj budućnosti”, dodao je Mirović.

On tvrdi da je Markoviće želi da se ponudi kao partner Spajiću.

“Očigledno je da krilo DPS-a Mila Đukanovića Spajiću nije prihvatljivo”, smatra Mirović.

Govoreći o cjelokupnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori, Mirović je kazao da je situacija mnogo bolja sada nego za vrijeme Đukanovićevog režima.

“DPS režim je bio srbofoban, a sada su mnogo drugačije okolnosti. Čini mi se da postoji velika mogućnost da Crna Gora uđe u Evropsku uniju”, poručio je Mirović.

Milatović ne bi pravio greške ako bi bio u koaliciji sa Abazovićem

Mirović je za lidera GP URA Dritana Abazovića kazao da je iskusan političar i jedan od najobrazovanijih u Crnoj Gori.

“Ukoliko bi se uključio u koaliciju sa Jakovom Milatovićem, Milatović ne bi pravio greške i nevjerovatne poteze. Očigledno je da se Milatović još uči svom poslu da je predsjednik republike. On je samo simbolička figura, ali to još uvijek nije razumio, pa odatle ide tolika gorčina prema Spajiću. On je samo jedna vrsta posrednika ili kurira između predsjednika i Vlade”, zaključio je Mirović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.