Mladen Mikijelj

Ministar odbrane Rusije: Neću žaliti svoje zdravlje ni život kako bi riješio postavljene zadatke

0

Ministar odbrane Rusije Andrej Belousov izjavio je da neće žaliti svoje zdravlje, a ako treba, ni život kako bi riješio postavljene zadatke.

„Potpuno sam svjestan svoje odgovornosti prema zemlji, prema ruskom narodu, prema predsjedniku Rusije u skladu sa planiranim imenovanjem na dužnost. Obavezujem se da ću dati sve od sebe, zdravlje i, ako bude potrebno, i život da riješim postavljene zadatke“, rekao je on u Savjetu Federacije.
Kako je dodao, uvek se vodio principom: „možeš da grešiš, ali ne smiješ da lažeš“.
Belousov je istakao da je počeo da ulazi u posao i da su sva najvažnija pitanja u vezi vojske povezana sa specijalnom vojnom operacijom.

„Počeo sam da ulazim u posao, tamo su sva pitanja prioritetna, druga jednostavno ne postoje“, rekao je Belousov na plenarnoj sednici Savjeta federacije.
On je dodao da je ključni zadatak specijalne vojne operacije – pobeda sa minimalnim ljudskim gubicima.

„U kontekstu specijalne vojne operacije, ključni zadatak ostaje ostvarivanje pobjede, osiguravanje realizacije vojno-političkih ciljeva SVO koje je postavio predsjednik. Pritom, želim posebno da naglasim, sa minimalnim ljudskim gubicima“, rekao je Belousov.
Kako je istakao, trenutno najvažnije pitanje je isporuka municije, raketa, dronova i sistema za elektronsko ratovanje snagama povezanim sa specijalnom vojnom operacijom.
Belousov je dodao da je jedno od glavnih pitanja popuna Oružanih snaga Rusije, ali da nema govora o mobilizaciji i vanrednim mjerama.

„Posebno želim da naglasim novinarima da se ne radi o mobilizaciji i vanrednim mjerama, već o planskim mjerama“, kazao je on.
Takođe je istakao da je neophodno poboljšati vojno obrazovanje i prilagoditi ga iskustvu iz specijalne vojne operacije. Pored toga, rezultat pojačane kontrole realizacije državnih odbrambenih naloga treba da bude povećana efikasnost tog procesa.
Belousov je saopštio da je jedan od ključnih zadataka integracija ekonomije Oružanih snaga u opštu ekonomiju zemlje. On je napomenuo da je neophodno pojačati kontrolu troškova kapitalne izgradnje i investicionih projekata Ministarstva odbrane Rusije.
Takođe je kazao da ukrajinska vojska brzo uči, te da je treba preduhitriti u sferi upotrebe novih tehnologija i razvijati nove metode borbenih dejstava.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.