Ministar Nešić podsjetio kako su mudžahedini u Srebrenici igrali fudbal sa odsječenom glavom Anđelka Mlađenovića

0

Anđelko Mlađenović zvani Bibe poginuo je braneći svoje selo Ježestica kod Bratunca. Mudžahedini su mu odsjekli glavu, potom je zavezali za automobil, te odvezli u Srebrenicu, kako bi njome igrali fudbal.

U jeku bure oko usvajanja sramne Rezolucije o Srebrenici, gdje Bošnjaci traže pravdu za svoje žrtve, za nevino stradale Srbe koji su stradali braneći svoju otadžbinu od međunarodne zajednice nema ni riječi.

Samo jedan u nizu srpskih stradalnika bio je Anđelko Mlađenović, čije ubijanje očigledno nije bilo dovoljno samo po sebi…

Naime, glavu su mu odsjekli i odnijeli u Srebrenicu kako bi se muslimanska vojska tako dokazala svojim vođama Naseru Oriću, Zulfu Tursunoviću, Hakiji Meholjiću. Po uzoru na mudžahedine koji su bili instruktori Naserove vojske u Srebrenici, glavosječa Kemal M. Mehmedović Kemo iz srebreničkog sela Pale, glavu je nosio danima kao trofej, kroz Srebrenicu vozeći se na motoru, sve dok kosa i brada koju je Bibe njegovao nisu počele da opadaju.

Prema pričanju preživjelih Srba iz srebreničkih kazamata, na kraju su Bibetovom glavom igrali fudbal u školskom dvorištu! Njegovo tijelo je sahranjeno na vojničkom groblju, pored njegove humke, sahranjeni su majka Savka i drugi sin Dragan. Svi poginuli u istom danu, u svom selu, na kućnom pragu.

Na ovo zvjerstvo juče je podsjetio ministar unutrašnjih poslova BiH Nenad Nešić koji je u Skupštini Bosne i Hercegovine na sjednici na kojoj se razamtrala njegova smjena zbog „vrijeđanja žrtava Srebrenice“ pokazavši fotografiju Anđelka Mlađenovića, Srbina, koji je ubijen na monstruozan način.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.