Milović i dalje neće da priča o Do Kvonu već potencira Šukovićeve stanove; Knežević: Kako da diskutujemo o Do Kvonu kad ministar neće da iznese saznanja?

0

Ministar pravde Andrej Milović se zadržao na temu iz Budve i da o pitanju Do Kvona ima dosta toga da se kaže ali da želi da to uradi na nekom drugom dijelu sjednice što je itekako sumnjivo.

„Ne želim da unosim pometnju, nisam optuživao ljude iz SPO-a. Znam da postoji sukob unutar Speicjalnog policijskog odjeljenja i međusobne optužbe. Znam kakvo je stanje u jedinici po pitanju Plave sveske, i znam kako vam je kad treba da pogledate ljude koje ste navodili u Plavoj svesci“, kazao je Milović.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević kazao je da su došli da dobiju saznanja o Do Kvonu, ali da ne može o tome diskutovati ako Milović ne iznese saznanja.

„Kako to da uradim kada Milović o tome ne želi da priča. Pričalo se kako Abazović i Šuković žele da uhapse Spajića a sad ne želi o tome da priča. Ne obrćimo krugove. Ako to sad ne dobijemo, svako će za sve da pita kao i za broj čarapa“, kazao je Knežević.

Predsjednik DPS-a Danijel Živković kazao je da ovdje ukupno trpi Crna Gora i da zbog Igre Prijestola unutar parlamentarne većine imamo sukob u bezbjednosnom sektoru.

„Imamo pitanje Plave sveske. Ona pokazuje u kakvom stanju se nalazi bezbjednosni sektor. Još uvijek nemamo razriješene dileme jer se vodi postupak po tom pitanju. Imamo Mila Božovića koji je odavao informacije iz Uprave policije a bavio se trafikingom droga. Još uvijek nije označeno je li tu rukopis šefa SPO-a Predraga Šukovića, ali je utvrđeno da drugi dio sveske ne odgovara rukopisu Mila Božovića. Biće interesantno da oni odgovore na ova pitanja jer ukoliko je tačno ovo što je navedeno, da je Šuković odavao informacije Milu Božoviću kao članu OKG-a, onda se postavlja pitanje kako se Šuković našao na poziciji šefa SPO-a i da li u njegovom radu ima političke pristrasnosti“, kazao je Živković.

Živković je upitao Šukovića kakav je njegov odnos sa Milom Božovićem.

Šuković: Na insistiranje Veselina Veljovića sam sklonjen iz kriminalistike zbog istraga o švercu cigareta

Glavni specijani tužilac Vladimir Novović kazao je da je on dao saglasnost da Predrag Šuković bude šef SPO-a.

„Onako kako je to propisno zakonom o SDT-u“, jasan je Novović čime je pozicija Šukovića sigurna i dodao je da je to jedan od uslova kako bi neko bio šef SPO-a.

Šef SPO-a Predrag Šuković kazao je da 20 godina zna Mila Božovića kao i mnoge iz Budve.

„Postavljeno je i pitanje jesam li koga iz Uprave policije pitao da dajem informacije Milu Božoviću. Od 2013. godine kada sam bio načelnik, sjećate se pucanja na mene u centru Podgorice, pa nalozima vrha službe i raspoređivanja u graničnoj policiji – ja nisam imao pristup baš nikakvim informacijama ravno 10 godina. Ako vas zanima, imao sam podatke broja migranata koji se kretao na granicama Crne Gore. Na insistiranje Veselina Veljovića sam sklonjen iz kriminalistike zbog istrage o švercu cigareta“, kazao je Šuković.

Dodao je da mu je žao što se ovo dogodilo Milu Božoviću, ali i da se tu pokazuje profesionalizam a to smeta većini koja ih napada jer niko nije izvan zakona.

„Istina, pio sam kafu sa Milom Božovićem. Ali to su nadređeni znali. O Plavoj svesci ću kasnije govoriti. Posle jedne izjave će biti sve jasno“, kazao je Šuković i dodaje da PES politički fingira ovo poznanstvo.

Pita i kako to da svi pričaju o Plavoj svesci a niko ne priča o švercu kokaina.

„Ima ljudi kojima je dan počinjao sa pričom može li da se uđe u SPO i šta ima tamo. Ja sam time zadovoljan jer informacije nisu izlazile napolje“, podvukao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.