Milović: Budvani će dobiti superiornu upravu, digitalizovaćemo usluge i vratiti Pjesmu Mediterana

0

Program razvoja ,,Čista desetka”, sa kojojm se Budvanima predstavila lista “Budva može bolje!” ima jednostavan cilj – vratiti gradu staru slavu kao turističkom i ekonomskom središtu Crne Gore, saopšteno je iz DPS-a.

„Fokusiraćemo se na stvaranje pozitivnog doživljaja, te izgradnju efikasne uprave koja pruža visokokvalitetne usluge građanima, turistima i privredi. Privlačenjem vodećih hotelskih brendova i olakšavanjem poslovnog okruženja, otvorićemo vrata za investicije, kako stranim tako i domaćim investitorima. Digitalizacijom lokalne samouprave ubrzaćemo procese i postaćemo pouzdan partner svima koji žele da budu dio uspješne budućnosti Budve. Pokrenućemo inicijativu za hitne izmjene čitavog seta zakona kojim ćemo omogućiti bržu legalizaciji objekata i pokretanje novog investicionog ciklusa“, naveli su iz DPS-ove liste “Budva može bolje“, pa nastavili:

„Dodijelićemo po 10.000 evra bespovratnih sredstava izdavaocima privatnog smještaja za podizanje nivoa kvaliteta usluge i bolje kategorizacije, smanjićemo nivo poreza na nepokretnost za 20%, zalagaćemo se za vraćanje stope PDV-a u ugostiteljstvu na 7%, za razvoj ženskog preduzetništva i zanata izdvojićemo milion evra, pomoći ćemo našim sugrađanima da dobiju pravično obeštećenje za oduzetu zemlju na teritoriji opštine Budva, osnovaćemo poseban opštinski organ koji će se baviti novim investitorima i investicijama, osnovaćemo poseban opštinski organ za podršku i pomoć građanima Budve pri legalizaciji objekata i uticaćemo na izgradnju i rekonstrukciju postojećih hotelsko-turističkih kapaciteta visoke kategorije“, piše u saopštenju.

Prema njihovim riječima, „pametan grad znači digitalno upravljanje javnim gradskim saobraćajem i komunalnim servisima kao što su parking, rasvjeta, vodosnabdijevanje, u cilju efikasnog upravljanja resursima, smanjenja zagađenja, povećanja protočnosti saobraćaja, i posljedično, poboljšanja kvaliteta života u urbanoj sredini“.

„Budva, zbog svoje veličine i geografskog položaja, može da digitalizuje većinu svojih javnih usluga i na taj način postane lider u primjeni smart city koncepta u Crnoj Gori. Planiramo da sprovodimo monitoring u svim oblastima rada gradske uprave, da unaprijedimo urbanu mobilnost, koja će smanjiti pritisak na Stari grad i šetalište“, saopštili su iz liste “Budva može bolje“ i za kraj dodali:

„Kultni muzički festival „Pjesma Mediterana“, koji je nekad bio ponos Budve, će biti obnovljen i vraćen na scenu s novim sjajem i energijom. Oživjećemo ovu tradiciju koja je predstavljala vrhunski kulturni događaj, privlačeći talentovane izvođače i publiku iz cijelog regiona. Ovaj festival će biti prilika za promociju mladih talenata i afirmaciju domaće muzičke scene. Obnavljanjem budvanskog festivala podstičemo lokalnu privredu i turizam. Stoga, obezbijedićemo finansijsku podršku i olakšice za učesnike, kao i promociju festivala kako bi privukli što veći broj posjetilaca i turista u Budvu“, zaključili su iz DPS-ove liste “Budva može bolje“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.