Milović: Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi

0

Vlada Crne Gore nije ništa predložila, niti su predložili “Spajić i Milović” Nacrt Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću već se on nalazi na javnoj raspravi koja traje do 28. aprila, i u tom procesu će biti uvažene sve konstruktivne sugestije, saopštio je ministar pravde Andrej Milović.

„Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi“, izjavio je Milović.

On je istakao da Ministarstvo pravde i 44. Vlada nisu odustali od „Italijanskog modela“.

„Naprotiv! Radi se na dva kolosijeka, paralelno sa unapređenjem krivičnog modela po preporuci EK i međunarodnih eksperata, radi se i na građanskom modelu oduzimanja imovinske koristi za koji treba više vremena s obzirom da taj model nije postojao u Crnoj Gori, pa ga je potrebno pravilno postaviti kako bi bio primjenjiv u praksi, a ne pi-ar politički trik. Jer za razliku od praksi 43. Abazovićeve Vlade, ova Vlada stvari radi temeljno, ozbiljno i efikasno, bez fanfara, pompe i cirkusantskih trikova“, rekao je ministar pravde.

On je naveo da od kada Abazović napada 44. Vladu, posebno Spajića i njega da štite mafiju, uhapšeni su bivši direktor policije, bivši Glavni specijalni tužilac, bivši šef SBPOK-a, pripadnici raznih klanova, pa je izgleda samo njemu jasno kako to mi štitimo mafiju.

„Ali, Crna Gora zna da je Abazoviću svaka istina ovakva. Kako je govorio Sula Radov, đe je plitko tu huči. Pametnom dosta“, zaključio je Milović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.