Milinković: Puna podrška Vučiću i Dodiku u borbi proriv rezolucije o Srebrenici!

0

Ovih dana smo svjedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sjećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsjednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

„Srpski narod Gacka u 20. vijeku bio je žrtva genocida u dva svjetska rata. U ustaškom genocidu koji je sproveden u Drugom svetskom ratu, u Gacku su nestale čitave porodice, istrebljena su čitava sela. Stratištima srpskog naroda Gacka ni broja se ne zna. Korićka jama, Pavlić, Pridvorica, Izgori, Zborna gomila, Ljeskov dub… I tako do u beskraj. A taj su genocid sproveli preci onih koji nas Srbe danas optužuju da smo genocidan narod. I to sve pod mentorstvom Njemačke, koja je na ovim prostorima, u oba svjetska rata sijala samo zlo i stradanje“, izjavio je Milinković, pa nastavio:

„I danas ta ista Njemačka pokušava da nam uzme mir i slobodu za koju smo se izborili u ratu 1992-1995. I da nam otme prošlost. Slavnu i mučeničku. Zato nas današnje Srbe, potomke jasenovačkih, paških, prebilovačkih, pridvoričkih i nebrojenih drugih žrtava genocida – ta prošlost danas obavezuje da se suprotstavimo novim pokušajima da se srpski narod ispiše iz istorije“, rekao je Milinković.

Kako je dodao, „upravo zbog toga, želim da u svoje lično ime i u ime Opštine Gacko, izrazim punu podršku predsjednicima Vučiću i Dodiku, u borbi proriv sramne rezolucije koja se pokušava predstaviti kao korak ka pomirenju naroda na ovom prostoru, a u stvari predstavlja fitilj koji po procjeni njenih mentora treba da iznova destabiluzuje Balkan“.

„Naredni dani će umnogome odrediti položaj srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije u vremenu koje dolazi. Zato danas više nego ikad treba da stanemo uz državna rukovodstva Srpske i Srbije, danas posebno uz predsjednika Vučića koji u Njujorku vodi herojsku borbu prsa u prsa na braniku slavne prošlosti, ali i budućnosti srpskog naroda. Živjela Srbija, živjela Srpska!“, zaključio je Milinković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.