Miličić: Očekujemo rekonstrukciju što prije, NSD je od samog početka promovisao pomirenje!

0

Rekonstrukciju Vlade očekujemo u junu, a spremni smo i sjutra da uđemo, kazao je u emisiji “Sa Srpskom u centar” portparol Nove srpske demokratije Mirko Miličić.

“Sporazum predviđa da će doći do rekonstrukcije Vlade i da će u tu Vladu ući NSD i DNP. Očekujemo da će rekonstrukcija vlade biti što prije, najvjerovatnije u junu. Mi smo spremni da u Vladu uđemo sjutra. Mislim da smo napravili dovoljno važne i dobre rezultate, a to je rekao i gospodin Varhelji koga su ovdje prethodnih tri, četiri godine slušali i citirali. Sada na jednoj partnerskoj osnovi čujemo dobre poruke koje je Varhelji slao kada je bio sa Mandićem u Podgorici i Budimpešti, kada je gospodin Mandić obećao da ćemo rezultate imati i isporučiti. I upravo prije mjesec dana Varhelji je došao u Podgoricu i kazao da je ovo prvi put u istoriji da se nije završilo na rijecima već da su rezultati isporučeni”, kazao je Miličić.

Od samog početka formiranja NSD-a 2009, osnovna ideja je pomirenje, podsjetio je portparol te partije.

“Tada je bilo konkretno pomirenje između Srba i Crnogoraca, a mi smo sada prešli na ideju pomirenja između svih. Kada vidimo da na istoku bukte ratni vihori upravo zbog toga moramo biti dorasli zadatku i da se ovdje nikada više ne prolije krv. E zbog toga mi moramo doći do pomirenja u Crnoj Gori”, rekao je Miličić.

On je dodao da oduvijek postoji etiketiranje, prije svega medija, koji su bili bliski bivšem režimu.

“I tada su u medijskoj sferi mnogi govorili za Mandića da je to što nije, nazivajući ga u predsjedničkoj kampanji da je vuk u jagnjećoj koži zbog njegove retorike. U stvari, on je nastavio onu politiku za koju se zalagao od samog starta”, zaključio je gost emisije “Sa Srpskom u centar”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.