Milatović – Siljanovska Davkova: Snažno savezništvo u okviru NATO-a, kao i zajednička evropska budućnost dvije države, predstavlja osnov za dalje jačanje bilataralnih odnosa

0

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predsjednicom Sjeverne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom.

Tokom sastanka, konstatovani su odlični i prijateljski odnosi između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, koji su utemeljeni na međusobnom razumijevanju i povjerenju naših naroda.

Milatović je istakao da snažno savezništvo u okviru NATO-a, kao i zajednička evropska budućnost dvije države, predstavlja osnov za dalje jačanje bilataralnih odnosa u oblastima od obostranog interesa.

Predsjednica Sjeverne Makedonije je pohvalila napredak naše zemlje na evropskom putu, istakavši da Crna Gora predstavlja pozitivan primjer koji Sjeverna Makedonija treba da slijedi.

Milatović je naglasio da je Crna Gora posvećena dobrosusjedskoj saradnji, kao jednom od ključnih prioriteta naše spoljne politike, dodajući da mir, stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana mora biti zajednički cilj, kojem svi regionalni akteri moraju zajednički doprinositi.

Takođe, na sastanku je obostrano izražen interes za jačanje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Na kraju, predsjednik države je predsjednici Sjeverne Makedonije čestitao stupanje na dužnost i rekao da se nada da će odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije biti ojačani za vrijeme njenog mandata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.