Mladen Mikijelj

Milatović putuje u Vašington: Sastaće se sa senatorima i kongresmenima

0

Predsjednik države Jakov Milatović boraviće naredne sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će imati sastanke s brojnim senatorima i kongresmenima.

“Uzimajući u obzir važnost SAD-a kao ključnog vanjskopolitičkog partnera Crne Gore, glavne teme sastanaka obuhvataju jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD, uz naglasak na podršku SAD-a crnogorskom reformskom procesu”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Poseban naglasak će biti stavljen na intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje.

“Ova posjeta istovremeno snažno potvrđuje posvećenost Crne Gore kredibilnom članstvu u NATO-u i reformskim procesima na putu punopravnog članstva u EU”, navode iz Kabineta predsjednika.

Veliko interesovanje predstavnika američkog kongresa za Crnu Goru ukazuje na snažnu podršku društvenom razvoju naše države, uključujući reformsku agendu, demokratizaciju i integraciju u EU.

“U sklopu boravka u SAD-u, predsjednik države održaće predavanje na Univerzitetu Džon Hopkins – SAIS, biće počasni gost na posebnoj sesiji Atlantskog savjeta, i kao najmladji šef države NATO članice otvoriće NATO samit mladih koji će biti održan na Floridi”, zaključuju iz Kabineta Milatovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.