Milatović: Crna Gora je multietnička i to potvrđuju dobri odnosi sa Bošnjacima

0

Crna Gora je multietnička država, što potvrđuju dobri odnosi sa bošnjačkim narodom, ali i ostalim zemljama regiona, kazao je predsjednik države Jakov Milatović i poručio da će raditi na poboljašnju položaja manjinskih naroda.

Milatović je, na panel diskusiji “Bošnjački nacionalni identitet početkom XXI vijeka”, rekao da je bošnjački narod u Crnoj Gori važan dio multietičkog mozaika i da ima bitnu ulogu u promovisanju tolerancije i zajedničkog života.

„Bošnjaci su obogatili naše društvo tradicijom, vrijednostima, duhovnošću, a naš odnos učinili jedinstvenim. Njihov doprinos našem društvu je veoma važan i kada je riječ o kulturi, obrazovanju, društvenom rada”, naveo je Milatović, prenosi Portal RTCG.

On je poručio da će crnogorska vlast nastaviti da rješava probleme manjinskih naroda, u cilju poboljšanja njihovog položaja u društvu.

Milatović je rekao da je regionalna saradnja uslov i za bezbjedniji Zapadni Balkan.

“Mislim da mi u svijetu nemamo bližih od zemalja regiona, i zbog toga se moja politika bazira na dobrosusjedskim odnosima sa državama iz regiona, što često nije lako”, kazao je Milatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.