Mladen Mikijelj

Milanović: Berlin u BiH vodi politiku protivnu hrvatskim interesima, nikakva zeleno-crvena policija neće raditi na štetu Hrvatske!

0

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentarisao je danas pisanje njemačkih medija da u toj zemlji vlada zabrinutostt zbog njegove eventualne pobjede i preuzimanja premijerskog mandata, ocijenivši da je politika Berlina prema Bosni i Hercegovini protivna hrvatskim interesima.

Njemački Dojče vele je ranije danas objavio da kod njemačkih političara „izlazi na vidjelo strah od tektonskih promjena“ u Hrvatskoj u slučaju Milanovićeve pobjede, a predsjednik je na to poručio da njega zabrinjava politika Berlina prema Bosni i Hercegovini.

„Ja sam zabrinut. Ne da sam zabrinut, nego sam prilično oneraspoložen politikom koju gluplji u Berlinu, ima pametnijih i glupljih, vode recimo prema regionu, prema BiH, koja je izrazito protivna hrvatskim interesima i interesima Zagreba, Hrvata u BiH, ali baš je izrazito protivna“, rekao je Milanović novinarima u Koprivnici.

Dodao je da nije hrvatski etnički nacionalista, kao i da „nikakva zeleno-crvena policija u Berlinu koja mašta o boljem svijetu neće raditi na štetu Hrvatske“.

„Hrvatska će u Evropskom savjetu, u kojoj ću je predstavljati ja, imati vrlo jasan stav. To ne može. To ne može po ovu i ovu cijenu. Nećete praviti idiote od nas“, rekao je Milanović.

Za premijera i lidera HDZ Andreja Plenkovića je rekao da perfidan, ciničan i nemaran, te da je „gadljivo“ što premijer u utorak boravi u Mostaru.

„Ti za te ljude nisi napravio ništa od onoga što si mogao. Nekad se nije moglo napraviti. Nekad je bio rat, bilo je opasno. Sada se može napraviti“, dodao je on prenosi Tanjug.

Na pitanje da pojasni svoj stav o ratu u Ukrajini i ponašanju Hrvatske po tom pitanju, Milanović se pozvao na anketu po kojoj većina Hrvata ne podržava obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj i rekao da se Hrvatska u to pitanje, kao i u stanje na Bliskom istoku, ne bi trebalo petljati „jer smo mali i nedovoljno jaki za to“, prenijela je Hina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.