Milan Knežević o pozivu suda: Sve što biva ja sam mu spreman, ali i drugi moraju biti

0

Jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjedniku Demokratske narodne partije (DNP) Milanu Kneževiću uručen je poziv Osnovnog suda da se u petak 23. februara odazove na služenje četvoromjesečne zatvorske kazne za napad na policajca 17. oktobra 2015. godine. Kako smatraju u Frontu, ovaj ekspresno uručen poziv četrnaest dana nakon pravosnažne presude Višeg suda predstavlja brutalni nastavak terora protiv lidera i funkcionera DF-a, i to u trenutku kad dolazi do zajedničkih sastanaka crnogorske opozicije u susret predsjedničkim i lokalnim izborima.
„Pokušaj mog uklanjanja iz političkog života pred prerdsjedničke i lokalne izbore ustvari je demonstracija nemoći i straha onih koji to pokušavaju. Sve što biva ja sam mu naredan, ali i svi drugi moraju biti, poručio je Milan Knežević u izjavi za Borbu.
Predsjedništvo Demokratskog fronta će, kako najavljuju, u ponedjeljak 19. februara u prostorijama DNP sa početkom u 13 časova održati vanrednu pres konferenciju i obavijestiti javnost o daljim političkim potezima kao odgovoru na ovaj, kako su kazali, nezabilježeni institucionalni teror prema tom političkom savezu.
Viši sud je krajem januara preinačio presudu Osnovnog suda kojom je Knežević bio osuđen na sedam mjeseci robije.
SNP: Nije Knežević kriminalac
Socijalistička narodna partija osudila je postupak uručenjiva poziva Osnovnog suda Milanu Kneževiću.
„U toku trajanja procesa dogovaranja oko jedinstvenog predsjedničkog kandidata opozicije, uručen je poziv Osnovnog suda u Podgorici, članu predsjedništva DF-a i predsjedniku Demokratske narodne partije Milanu Kneževiću, da se javi na izdržavanje zatvorske kazne, zbog napada na policajca tokom protesta DF-a nakon oktobarskih izbora. Ovaj postupak govori o nedostatku „osjećaja“ i vlasti i Osnovnog suda za specifičnu političku situaciju u Crnoj Gori, u kojoj su podjele i antagonizmi dosegli nesuđene razmjere“, navodi se u saopštenju SNP-a.
Ističu da Knežević „nije ni prestupnik, niti bezbjednosno interesantna ličnost za ovako ekspresno reagovanje suda“.
„Niti se Crna Gora može ponositi ovakvim sudstvom i tužilastvom, gdje se kriminalci slobodno šetaju i oslobađaju zbog zastarijevanja ili tehnčkih grešaka sudskih činovnika. A sa druge strane, u zatvor šalju opozicionog poslanika, zbog navodnog napada na pripadnika specijalne jedinice policije“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.