Milačić: Vlada da se odupre pritiscima i sačuva integritet Crne Gore

0

Rezolucija o genocidu u Srebrenici predstavlja direktan udar na odnose u regionu i pokušaj polarizacije crnogorskog društva, smatra predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Pozvao je Vladu da se sjutra, na glasanju u Ujedinjenim nacijama, „odupre pritiscima i sačuva obraz, dostojanstvo i integritet Crne Gore“.

„Ova inicijativa, pod plaštom navodnih dobrih namjera i pomirenja, zapravo sije sjeme razdora i podriva stabilnost Crne Gore. Jasno je da ova rezolucija nema za cilj istinu i pravdu, već produbljivanje konflikata i nametanje kolektivne odgovornosti čitavom srpskom narodu. Današnja Hrvatska, koja tvrdi da ne baštini vrijednosti NDH, šalje protesne note zbog najave Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, što jasno pokazuje da ovakvi potezi, poput nedavno iskazanog stava Hrvatske, služe isključivo za političke manipulacije i izazivanje tenzija i podjela“, saopštio je Milačić.

Rezolucija o kojoj će se sjutra glasati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, tvrdi on, ne doprinosi pomirenju, „već samo produbljuje rane i udaljava nas od istinskog mira i stabilnosti.“

„Dan uoči glasanja Crne Gore u UN-u podsjećamo premijera Spajića i Vladu Crne Gore, da se na najavljeni glas Crne Gore u Ujedinjenim nacijama, na glas naše Crne Gore, u Bratuncu i okolnim selima, u Republici Srpskoj, u Srbiji, gleda kao na glas rođenog brata. Zato, ponavljamo: nisu bitni amandmani kojima se samo zamazuju oči pojedinih, amandmani koji više liče prigušivaču na pištolju kojim se planira politički, i to sa leđa, pucati na rođenog brata“, naveo je Milačić.

Pitao je Vladu da li su „svjesni koliko je licemjerno uopšte baviti se rezolucijama o navodnim genocidima od prije tri decenije, u jednoj opštini na Balkanu, u trenutku dok se pred očima cjelokupnog svijeta dešava bespoštedni genocid nad Muslimanima u Gazi“.

Rekao je da Prava Crna Gora poziva „na odbranu nacionalnih interesa i odbijanje svakog pokušaja uvođenja podjela u crnogorsko društvo.“

„U znak solidarnosti sa građanima koji žele da žive dostojanstveno bez političkih manipulacija i po tuđim interesima i diktatima bićemo večeras ispred zgrade Vlade, na najavljenom protestu, da još jednom pozovemo Vladu Crne Gore da se sjutra u UN-u odupre pritiscima i sačuva obraz, dostojanstvo i integritet Crne Gore“, zaključio je Milačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.