Mladen Mikijelj

Milačić iz Jasenovca: Logor smrti dok je svijeta niti hoćemo niti možemo zaboraviti

0

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić na poziv predsjednika Republike Srpske gospodina Milorada Dodika prisustvovao je obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, koje je održano danas u Spomen području Donja Gradina.

“Danas sam na mjestu najvećeg stratišta našeg srpskog naroda, u ime neizrecivih patnji srpskog, jevrejskog i romskog naroda u Jasenovcu, sa tugom i bolom odao počast nevinim žrtvama monstruoznog genocida. Ovaj ustaški logor smrti u kome su na najmonstruozniji način po uzoru na njemačke logore izgladnjivana, klana, trovana, spaljivana i na bajonete dočekivana naša djeca dok je svijeta niti hoćemo niti možemo zaboraviti”, kazao je on.

Prema njegovim riječima kidali su cvijeće, lomili nam grane, rušili nam stabla, ali je korijen ostao živ i čvrst, pa tako i mi moramo ostati nepokolebljivi i nastaviti da rastemo i cvjetamo uprkos teškim vremenima u kojima nas opet iznova, samo na moderan način pokušavaju slomiti.

“Dužni smo da čuvamo uspomenu na stradanje našeg srpskog naroda i da nikada ne zaboravimo njihovu patnju i golgotu koju su prošli u ovom logoru smrti, kao i da se zauvijek borimo protiv svih oblika mržnje i netrpeljivosti kako bismo osigurali da se takve strahote nikada nikom ne ponove”, zaključio je Milačić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.