Medvedev: Poljska bi trebalo da zna da bi američki napadi na ruske položaje u Ukrajini znaćili početak Trećeg svjetskog rata!

0

Poljska treba da zna da bi američki napadi na ruske položaje u Ukrajini značili početak trećeg svjetskog rata, a ni Varšava neće ostati po strani i sigurno će dobiti svoj dio „radioaktivnog pepela“, upozorava danas zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev.

Komentar Medvedeva je uslijedio nakon jučerašnje izjave ministra spoljnih poslova Poljske Radoslava Sikorskog, koji je za britanski „Gardijan“ izjavio da ne bi bio protiv ukrajinskih napada po Rusiji uz pomoć zapadnog oružja, kao i da su SAD navodno priprijetile Rusiji da će gađati njene ciljeve u Ukrajini, ukoliko Rusija pribjegne nuklearnom oružju.

„Kao prvo, jenkiji do sada nisu govorili ništa slično, jer su oni oprezniji od Poljaka. Kao drugo, američki napad po našim pozicijama znači početak svjetskog rata i ministar spoljnih poslova takve zemlje kao što je Poljska bi trebalo to da razumije. I, kao treće, s obzirom na to da je još jedan Poljak, (predsjednik Poljske) Duda, nedavno objavio da želi da u Poljskoj razmjesti taktičko nuklearno oružje, Varšava neće biti izostavljena i sigurno će dobiti svoj dio radioaktivnog pepela“, napisao je Medvedev na Iksu.

„Zar je to ono što zaista želite?“, upitao je bivši predsjednik Rusije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.