Medojević zatražio od Đurovićeve da inicira sastanak lidera parlamentarnih stranaka: Postići najširi konsenzus oko rješenja krize koja prijeti destabilizaciji zemlje

1

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poslao je otvoreno pismo predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

Medojević od Đurovićeve traži da u primjerenom roku inicira sastanak lidera parlamentarnih stranaka sa ciljem otvaranja dijaloga o pronalaženju mirnog i demokratskog rešenja duboke političke krize koja je paralisala institucije i blokirala političke procese u zemlji.

„Imajući u vidu, da je formiranje 42. i 43. Vlade suprotno izbornoj volji građana i uobičajenim demokratskim principima,  imalo izrazito negativne posledice  po stabilnost demokratije i institucija i ekonomski razvoj zemlje, cijenim da su se stekli svi politički uslovi da se u Skupštini Crne Gore otvori dijalog između parlamentarnih stranaka, sa ciljem postizanja najšireg mogućeg konsenzusa oko rješenja ove krize koja prijeti destabilizaciji zemlje i  zaustavljanju refromskih i integracionih procesa“, kazao je Medojević.

Kako lider PZP-a kaže, s obzirom na to da se ovakve krize legitimiteta najvažnijih institucija političkog sistema mogu demokratski i mirno riješiti isključivo na fer i poštenim izborima, dijalog bi se trebao voditi o preduslovima, vremenu održavanja, spajanja sa predsjedničkim izborima, i pripremi tih izbora i deblokadi rada Ustavnog suda, tužilaštva  i pravsuđa, izborom VDT, sudija Ustavnog suda i kompletiranjem Sudskog savjeta.

„Kriza povjerenja između parlamenarnih stranaka, sigurno će biti velika prepreka za pokretanje ovog dijaloga, ali cijenim da lideri parlamentarnih stranaka, moraju u uslovima teške političke i institucionalne krize pokazati odgovornost za kanalisanje poltičkih procesa u pravcu snaženja demokratije i posvećenosti opštem dobru naših građana i države Crne Gore“, zaključio je Medojević.

1 Comment
  1. Rogan Goranović komentariše

    Medoje nema ništa od toga. Ona je riječ dala svojim mentorima sa studija u SAD. Uz to je talac Dukljanovića, i ništa ne smije radit bez da njega.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.