Medojević otkrio kako će svi uhapšeni članovi kriminalnih klanova biti oslobođeni: Organizovaće im se i bjekstvo iz Crne Gore na sigurnu lokaciju!

0

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio je premijer Milojka Spajića i novu vlast da su u dilu sa bivšim šefom države Milom Đukanovićem i da preko tužioca i sudija spremaju kompromitaciju optužnica za organizovani kriminal.

Nova vlastodbija reforme u tužilaštvu i pravosuđu jer je sa Đukanovićem napravljen dil da se zadrže njegove sudije i kontrola SDT. Spajić blokira reforme u pravosuđu i ostavlja postojeće sudije koje će opstrukcijama suđenja za SKY bratiju, zajedno sa advokatima i kontrolisanim medijima, kompromitovati sudske procese i redom oslobađati optužbe jer neće biti prvostepenih presuda za tri godine. Jedan po jedan će biti puštani na slobodu i biće im organizovan bijeg na neku sigurnu lokaciju gdje neće biti dostupni crnogorskom pravosuđu“, napisao je Medojević.

Kako navodi, nevjerovatna je činjenica da SDT ne pokušava da obezbijedi svjedoke saradnike među uhapšenim članovima duvanske i narko mafije i ako su im za ta djela zaprijećene velike kazne.

„Očigledno je da su sa njima napravljeni dogovori da ćute i odleže u istrazi neki period (makskimalno tri godine) i kada ih puste da se brane sa slobode, biće im plaćen svaki dan u zatvoru i organizovan bijeg na sigurnu lokaciju. Vlast ne popunjava sudove sa novim sudijama, postojeće sudije su instruisane da se ne javljaju na konkurse Sudskog savjeta za Specijalno odjeljenje Višeg suda i samo 6 sudija sudi. Vrlo je lako objasniti da , sve u skladu sa ZKP i ovako malim brojem sudija, nije moguće presuditi prvostepeno za 3 godine“, kazao je Medojević.

Naglašava da je sve ovo urađeno po Milovim zakonima i sa Milovim tužiocima i sudijama.

„Pohapšeni bosovi i vojnici duvanske i narko mafije biće na slobodi. Pojeo Milo-jlo SKY . Pojeo Vuk magarca. Bravo kreteni“, zaključio je Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.