Medojević: O’ Brajan pritisnuo Novovića da počne da hapsi krupne ribe i da prenese poruku Spajiću da je napad na Šukovića naručen od DPS-a!

0

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević dijeleći članak iz Pobjede Draška Đuranovića o jučerašnjim hapšenjima kazao je da i Draško Đuranović zna da „Medo sve zna“.

Podsjetio je da je on još 2010. dao imena dvije grupacije unutar DPS-a koji su švercovali cigarete – klan iz Granda i Mojkovački klan

„Bio sam toliko uporan i agilan (kako kaže Draško) da su se vremenom ti nazivi odomaćili i svi ih sada koriste. Čak i policija i ANB. A i međunarodni partneri. Evo sad će da se vidi zašto je Zdravko Krivokapić prekinuo pregovore o 42 Vladi kad sam ja saopštio da tražim poziciju Potredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju i reforme službi bezbjednosti i to mjesto ponudio Dritanu (koje URA nije ni trazila)“, kazao je Medojević.

Dodaje da je trebalo nastaviti šverc cigareta i uzimati pare od švercera.

„Tako je i formirana 42 Vlada i tako je u maju 2021 za jedan vikend prošvercovamo 94 kontejnera ili 940 tona cigareta. Ubrzo nakon toga Milojko Spajić kupuje auto od preko 100.000 evra, a tokom godine i dvije nekretnine od 2 mil evra. Sve dokaze u istragama protiv švercera cigareta prikupili su stranci i izvršili pritisak na Novovića i Šukovića da se stvari dovedu do kraja! Posebno su tu “agilni” Britanci koji vec 3 godine drže Luku Bar pod posebnim režimom praćenja i kontrole“, tvrdi Medojević.

Dodaje da su naravno na vrhu piramide braća Đukanović sa kojim je u maju 2020. postignut dogovor da će biti izuzet od istraga i krivičnog progona.

„Taj dil su napravili vlasnici Vijesti, djelovi Crkve i jedan duvanski tajkun i tu nam je pukla pogibija i spriječene neophodne reforme za čišćenje države od DPS kancera. Akcije hapšenja visokih operativaca klana iz Granda i Mojkovačkog klana pokazuju da iza tog dila iz maja 2020 ne stoji strani faktor i da će oni od svake Vlade tražiti da se hapse krupne ribe i vođe kriminalnih klanova koji ugrožavaju njihove nacionalne interese. Zato je O’ Brajan sletio juče u PG. Nije imao drugi azlog. Da pritisne Novovića da se hapse krupne ribe i da prenese poruku Spajiću da je kampanja njegove Vlade protiv Novovića i Šukovića i po nalogu DPS mafije, neprihvatljiva i dao mu žuti karton. Otud i hitno saopštenje PES o podršci GST i SPO, protiv kojih vode prljavu kampanju mjesecima po nalogu DPS“, podvlači Medojević.

Kako navodi, nema više sjedenja na dvije stolice i poziva se na pasus iz Pobjede Draška Đuranovića.

“No, ime Saše Pekića pominjano je i u negativnom svjetlu, prevenstveno kroz objave agilnog i ,,sveznajućeg“ bivšeg poslanika Nebojše Medojevića koji je još decembra 2020. godine, nakon formiranja ,,avgustovske“ vlade tvrdio da je ,,Saša Pekić prijatelj Zdravka Krivokapića koji radi za klan iz Granda“. ( POBJEDA)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.