Medojević: Na Milatoviću je istorijska odgovornost! Crnoj Gori neophodna reformska, državotvorna i demokratska alternativa!

0

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da je Crnoj Gori neophodna reformska, odgovorna, državotvorna i demokratska alternativa.

„Povjerenje koje je Jakov Milatović dobio od građana na izborima, sa sobom nosi ogromno breme odgovornosti za budući tok političkih procesa u zemlji.

Da li je kao predsjednik države spreman da ispuni očekivanja građana koji su ga birali, a koji nedvosmisleno žele demontažu bolesnog mafijaškog režima Đukanovića, promjene političkog kursa ili je spreman da bude sporedni igrač i saučesnik DPS tajkuna, švercera cigareta i kokaina koje zastupa Milojko Spajić

To je jedino suštinsko pitanje za postđukanovićevu političku elitu“ – kaže Medojević.

Naglašava da se premijer Milojko Spajić svojim ponašanjem, protivzakonitim i kriminalnim odlukama kao ministar finansija preporučio DPS tajkunima kao pouzdan partner koji je sklon kriminalu i korupciji i oni će ga svim silama gurati kao svog favorita.

„Vlada Spajića je Vlada ideološkog i političkog kontinuiteta sa Đukanovićevim režimom i sa kriminalom i korupcijom.

Dil sa Đukanovićem postignut u maju 2020. o niegovoj zaštiti od krivično pravnog progona je sada svima jasan. Na sva ključna mjesta u finansijskom sistemu postavljeni su kadrovi Aca Đukanovića kome je apsolutna kontrola tokova prljavog novca prioritet broj jedan“ – ističe Medojević.

On vjeruje da je pitanje diskontinuiteta sa bolesnim DPS mafijaškim sistemom i nasleđem Đukanovića ustvari istorijsko pitanje opstanka Crne Gore kao civilizovane održive zajednice, ali da nažalost, ova vlast nema kapacitet, niti političku volju za radikalne reforme i demontažu DPS režima.

„Samim tim, odgovornost Milatovica je veca. Ovo je politicki trenutak za okupljanje svih iskrenih refoematora, demokrata i drzavotvornih politickih struktura. Svi treba da preuzmemo odgovornost“ – poručuje Nebojša Medojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.