Medojević: I Zdravkova i Dritanova Vlada su ekspoziture centara moći; Manjinska Vlada se urušila sama od sebe zbog konstrukcione greške!

3
Ova Vlada je nastavak političke šizofrenije koji je karakterisao i Vladu djelova Crkve i koncerna Vijesti, ocijenio je lider PZP-a Nebojša Medojević.

 

Prvi čovjek PZP-a je okarakterisao 42 . i 43. Vladu Crne Gore kao ekpoziture centara moći, za koje niko nije glasao i koji nisu učestvovale na izborima.

Deklarisani Ciljevi, prioriteti i politike Vlade su u suprotnosti sa sastavom Vlade i političkom većinom koja je glasa i podržava u Parlamentu, smatra Medojević.

– Prekid veza sa Parlamentom i političkim partijama koje su dobile povjerenje birača na izborima pretvorio je Vlade u mail adrese na koje su stizale instrukcije onih koji su ih i formirali. Formirati Vladu u koaliciji sa DPS , a očekivati da će ta Vlada obezbjediti političku podršku za borbu protiv mafije, koja je direktno povezana da DPS je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa ekstremnim fašistima i srbofobima iz DPS I SDP , i očekivati političku podršku za sklapanje TU sa SPC je čista politička šizofrenija. Formirati Vladu sa DPS, SDP, BS koja Srbiju doživljava kao neprijateljsku državu, a očekivati podršku za Otvoreni Balkan, je čista politička šizofrenija. To političko ludilo je samo stvaralo dodatne antagonizme, izazivalo i pojačavalo podjele i konflikte i na kraju dovelo do sosptvenog kraha – kazao je Medojević.

 

Manjinska Vlada Vijesti sa DPS je morala pasti, jer je vjestačka, neprirodna, nedemokratska, nelegitimna i nesposobna da se suočava sa gorućim problemima društva, kazao je Medojević.

Kako kaže, ona se urušila sama od sebe zbog konstrukcione greške prilikom formiranja.

– Slaba Vlada je pokušala da rešava ozbiljne društvene probleme i pitanja, bez prethodno postignutog najšireg konsenzusa. Dritan se brzo pretvorio u karikaturalnu imitaciju diktatora na koga uticaj imaju neki obskurni likovi sa živopisnim biografijama, koji mu daju sulude i opasne savjete. Ideja da svakoga može prevariti, slagati i da na kraju saldo bude NULA je pogrešna i opasna.
Sama činjenica da neće da podnese ostavku, kada mu 2/3 poslanika koji su izglasali njegovu Vladu pokreće inicijativu za pad Vlade pokazuje njegovu opsjednutost funkcijom. Taj egzibicionizam, soliranje, autokratsko ponašanje, neuvažavanje demokratskih principa i evropskih standarda demokratije, pa čak i pravila dobrog ponašanja u političkom životu, sklonost ka ličnim odmazdama i osvetama, uvlači čitavu zemlju u opasnu krizu. Ako Dritan ima makar jednog iskrenog prijatelja trebao bi da ga savjetuje da odmah podnese ostavku i otvori proces dijaloga za rešavanje teške političke, institucionalne i bezbjednosne krize. Država nije igračka – zaključio je Medojević.
3 Comments
 1. ARISTOTEL komentariše

  E sada mozete samo zamisliti koliko bi gradjana glasalo za Medojevicevu stranku PZP ukoliko bi izasla samostalno na izbore, ne bi ni mili mikron!!
  Slepao si se i slepas Mandicu koji te vuce i vuce, kao Crnogirca, tebe i duo Branka Radulovica i Branku Bosnjak koji su pozaposljavali svu uzu i siru rodbinu!!
  Abazovic je obecanje dato patrijarhu Porfiriju drzavnicki ispunio i doveo hrabro sebe u ovu situaciju zamjerajuci se jednom politickom spektru, a istovremeno budeci nerealne ambicije drugog!
  Nema vlasti bez Zapada, ti i Manda nijada necete moci u Vladu, a za Crnu Goru bi najbolje bilo zajedno sa Milom i ekipom odete u politicku penziju!!!

  1. Goran komentariše

   djesi medo munjo nebeska smrsa li sto zbog42i43vlade

  2. Mina komentariše

   Sjajan komentar ,bravo Aristotelu

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.