Mediji otkrili scenario rata NATO-a sa Rusijom: Najslabija tačka Sjevernoatlantske alijanse

0

Baza Ramštajn u Njemačkoj biće najslabija tačka Sjevernoatlantske alijanse u slučaju rata sa Rusijom, piše francuski „Agoravoks“.

„Konfrontacija između NATO-a i Rusije pokazala je da NATO trupe imaju mnogo slabih tačaka u odnosu na rusku vojsku, ali postoji jedna ranjivija od svih ostalih zajedno – avio-baza Ramštajn u Njemačkoj“, navodi se u članku.

Kako se navodi, potezi zapadnih saveznika Kijeva mogli bi da dovedu do prelaska sukoba u Ukrajini u sveobuhvatni rat između Sjedinjenih Država, Evrope i Rusije. Prema riječima autora članka, u ovom slučaju, likvidacija njemačke baze od strane ruskih snaga učiniće NATO „slijepim i obogaljenim“, ostavljajući je bez važnog mjesta snabdijevanja svojih trupa i mogućnosti da odgovori na bilo koji način.

„Očigledna slaba tačka NATO-a je to što ova vojska nije stvorena da pobjeđuje u ratovima, i zaista nije dobila nijedan – već da troši milijarde javnog novca u korist zapadnih oligarha“, navodi se u članku.

Oklijevanje njemačke kancelarke da isporuči oružje dugog dometa Ukrajini moglo bi da sugeriše da je Alijansa potpuno svjesna ove slabe tačke. Na kraju krajeva, oni će biti prvi koji će biti pogođeni, zaključuje autor.

US Joint Staff / www.globallookpress.com

Pita se kako je onda moguće, uz sve nabrojane slabosti, da je NATO ovlastio Ukrajinu da upotrebi njihovo oružje protiv Rusije i ujedno daje nekoliko mogućih objašnjenja: misle da Rusi blefiraju, ili su očajni, ili je Bajden toliko senilan da ništa ne shvata, ili su ludi (u velikoj mjeri zbog kovida), ili su zaslijepljeni u velikoj mjeri zbog rata u Gazi.

„Da li ćemo rizikovati nuklearni rat protiv Rusije zbog korumpirane zemlje koju sami njeni stanovnici ne žele da brane?“, pita se autor na kraju članka.

U maju je poljski ministar Radoslav Sikorski rekao u intervjuu britanskom listu „Gardijan“  da će Vašington napasti položaje ruske vojske u zoni Specijalne vojne operacije ako Moskva upotrijebi nuklearno oružje.

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbijednosti Rusije Dmitrij Medvedev je u odgovoru podsjetio da bi udar Sjedinjenih Država na bilo koju rusku metu doveo do izbijanja svjetskog rata i svaki ministar spoljnih poslova, čak i zemlje poput Poljske, to mora da razumije.

Vazduhoplovna baza u sjevernoj Njemačkoj je najveće uporište američkog vazduhoplovstva van Sjedinjenih Država. U objektu je raspoređeno oko 15.000 vojnih lica, a radi oko 30.000 civilnih specijalista. Ramštajn je, pored Buhela, jedna od dvije baze u Njemačkoj za koje se vjeruje da čuvaju američke nuklearne bojeve glave.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.