Matić: Opstanak Srba je stub borbe za KiM!

0

Govoreći o proslavi Božića na Kosovu i Metiohiji, izvršni direktor Centra za odgovorne medije Marko Matić je ocijenio da se pokazalo da Kurtijevi nasilnici i ekstremisti Srbima ne mogu da ubiju volju za životim i opastankom u južnoj srpskoj pokrajini.

– Važno je što je patrijarh baš na Božić bio na KiM i što je poslao snažnu poruku, kao i Srbija, da će naš narod dole opstati – istakao je Matić i podsjetio na velike izazove i probleme sa kojima se sureću:

„Veliki broj ljudi je otišao sa KiM. Suština je da ne smijemo da je odreknemo Srba sa KiM. Moramo da uradimo sve što možemo da spriječimo njihov odlazak i obezbijedimo opstanak. To je stub borbe za KiM, za naš suverenitet i teritorijalni integritet, jer ako ne bude Srba na KiM, a to je ugaoni kamen Kurtijevog plana, Srbija će izgubiti i interesovanje da se bori.

Naveo je da se mnogo radi na tome da Srbi opstanu na KiM, da se njihov učini mogućim i smislenim u uslovima stalnog Kurtijevog terora.

– Moramo da smognemo snage i kao društvo, ne samo država da se sjetimo Srba na KiM i da im pomognemo koliko i kako možemo. Njima znači svaka pomoć, da ostete normalnost života i da vide da njohova broba ima smisao – istakao je Matić.

(pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.