Mladen Mikijelj

Maslenikov poručio sa obilježavanja Dana Pobjede u Podgorici: Uvjeren sam da će bratski narod Crne Gore sačuvati svoju antifašističku borbu i da neće rušiti spomenike kao neki (FOTO/VIDEO)

0

U Podgorici se na Sastavcima obilježava Dan Pobjede.

Događaju prisustvuje i ruski ambasador Vladislav Maslenikov, građanski aktivisti, kao i predstavnici moto kluba „Noćni vukovi“.

Ambasador Rusije Vladislav Maslenikov kazao je da se 9. maja, na Dan pobjede, sjećamo istrajnosti naših očeva i djedova koji su svijet spasili od nacizma.

„To je pobjeda bivšeg Sovjetskog saveza – i zato su u Moskvi sve bivše Sovjetske zemlje, a zajedno sa prijateljskim zemljama. Nadam se da će jednog dana doći i ljudi iz Crne Gore. To je naš zajednički doprinos“, kazao je ambasador.

Maslenikov je kazao da je i u Crnoj Gori počela borba protiv okupatora.

„Položio sam vijenac na spomenik Partizanu borcu pod Goricom i majoru Žukovu u Beranama. Uvjeren sam da će bratski narod Crne Gore sačuvati svoju borbu antifašizmu i da neće rušiti spomenike kao neki. Mi smo tad stvorili novi sistem ali smo nažalost i svjedoci tužnih događaja“, kazao je ruski ambasador i dodao da se protivi etiketiranju drugih naroda u UN-u.

„Oživljavanje nacizma je opasno. Kao što jr rekao Putin, sada nacizam ponovo diže glavu u Ukrajini, a sljedbenici Napoleona i Hitlera žele Rusiji da nanesu strateški poraz. Maršal Žukov je rekao – mi smo ih oslobodili, i to nam nikad neće oprostiti. Rusija se sada bori protiv svih onih koji ne žele da ožive nacizam“, jasan je on.

Organizator se zahvalio svim ruskim velikanima, umjetnicima i vojskovođima.

„Može li da postoji kakva odluka ili kakav paragraf kojom se može zabraniti ljubav prema Rusiji? Jeste li možda primijetili kako su zabalavili nenajedeni? Kako su zapjenili nenalokani? Da li ste primijetili kako su zavriskali nezasiti? I svako od njih se utrkuje ko će više, dalje i jače zapljujuti braću Ruse. Ali ne bojmo se malo stado – stiže pravoslavna deratizacija sa Istoka“, kazao je Miroslav Mijatović.

Mijatović tvrdi da su ovdje prisutna lica koja su bila na ulicama, a u čijim grudima stanuje ljubav i dobrota, znaćemo na čiju stranu stati.

„Veliki je naš dug prema Hristu i Rusiji da ga ne mogu pokoljenja vratiti. To je dug bratske pomoći. Smijemo li mi danas pred nebom i zemljom, precima i potomcima zaćutati i reći da nije bilo te pomoći, ne bi bilo ni nas. Pomolimo se za mir nad slovenskom braćom. Ukrajina je Rusija. Kosovo je Srbija. A Crna Gora ne smije biti antisrpska i antiruska“, poručio je Mijatović.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.