Mašković: U podgoričkom Skloništu za napuštene ljubimce stanje alarmantno

0

U podgoričkom Skloništu za napuštene ljubimce kojim upravlja gradsko preduzeće Čistoća, stanje je alarmantno, saopštio je danas Miloš Mašković, odbornik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Glavnog grada.

„Prema informacijama sa kojima raspolažem, više desetina pasa bori se za život zbog epidemije, vjerovatno parvovirusa, zbog kojeg psi često uginu u najgorim mukama. Iz Čistoće i Uprave za veterinu još uvijek se nisu oglašavali, dok je donijeta odluka o zabrani posjeta Skloništu, a u pripremi je plan za suzbijanje zaraze koji izrađuju određene privatne veterinarske ambulante iz Podgorice“, napisao je Mašković na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da poziva Čistoću i Upravu za veterinu da što prije informišu javnost o detaljima ovog slučaja, te da li su sve aktivnosti koje su preduzete, ako su uopšte preduzete, u skladu sa Planom kućnog reda Skloništa za napuštene kućne ljubimce Vrela Ribnička.

„Sjutra ću službeno zatražiti informacije od Čistoće vezano za stanje u Skloništu, ali i o broju uginulih kućnih ljubimaca kojih, za sada, prema informacijama koje sam nezvanično dobio ima više od 20“, poručio je Mašković.

(vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.