Martinović – Rinot: Izraelski investitori osjećaju sigurnost i pravnu zaštićenost zbog nove Vlade

0

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović sastao se sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu Nimrodom Rinotom, kojom prilikom su razgovarali o ključnim aspektima turističke sezone i unapređenju dolazaka turista.

Fokus susreta bio je na jačanju turističkih veza između Crne Gore i Izraela, imajući u vidu značaj koji turisti iz Izraela imaju za crnogorsku turističku industriju. Osim toga, razgovarano je o potencijalima za poboljšanje avio povezanosti između dvije zemlje.

Rinot je ocijenio da 2024. godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru, i izrazio zadovoljstvo formiranjem nove Vlade u Crnoj Gori, ocjenjujući da investitori iz Izraela sada osjećaju veću sigurnost i pravnu zaštićenost.

Martinović je istakao uspješnu saradnju između Crne Gore i Izraela, ali i potrebu za daljim unapređenjem.

Rinot je prenio podršku svoje zemlje Vladi Crne Gore, posebno Ministarstvu, kao partnerima koji su usmjereni ka evropskim integracijama i NATO-u.

Sagovornici su se složili da je važno raditi na tome da turisti iz Izraela posjećuju Crnu Goru tokom cijele godine.

Rinot je predložio organizovanje sastanka u Izraelu sa članovima Vlade na temu turističke sezone, što bi dodatno doprinijelo jačanju saradnje i unapređenju turističkih tokova između dvije zemlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.