Marković: Tužilaštvo će dati veliki doprinos Crnoj Gori na njenom evropskom putu

0

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković predsjedava II sjednicom Tužilačkog savjeta, na kojoj je poručio će tužilaštvo dati veliki doprinos Crnoj Gori na njenom evropskom putu. Na sjednici je jednoglasno utvrđen izbor Denisa Zvrka za rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju.

“Vjerujem da ćemo u narednim mjesecima poseban fokus dati u oblastima 23 i 24.  Znamo da je strategija reforme pravosuđa u nacrtu, da je trenutno javna rasprava i to je dokument u odnosu na koji ćemo imati dužnu pažnju”, istakao je Marković.

On je kazao da će se fokus staviti na formiranje zajedničkih stavova koji će dovesti do toga da tužilačka organizacija bude što efikasnija.

“I da iznađemo rješenja koja će omogućiti i ovom TS da radi efikasnije”, poručio je Marković.

Istakao je da je prioritet Tužilačkog savjeta popunjavanje upražnjenjih tužilačkih mjesta.

“Na samom početku mandata sam i sa sekretarima Tužilačkog savjeta razgovarao o tome i tražio da u rokovima koji se traže zakonom ubrzamo te procese. Ono što bih ja pohvalio TS je da je posvetio dužnu pažnju samim tužilaštvima”, naveo je on.

Ističe da već sjutra ima  sastanak sa svim rukovodiocima državnih tužilaštava u Crnoj Gori,  a nakon toga će posjetiti svako tužilaštvo da se na licu mjesta upozna sa svim njih problemima, izazovima i potrebama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.