Marković: Ne postoji zakonski osnov za razrješenje Injac

0

Komentarišući najavu opozicije da će podnijeti inicijativu za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac, odbornica Pokreta Evropa sad (PES) u Skupštini Glavnog grada Branka Marković kazala je da je Zakonom sve precizirano – u slučaju da Izvještaj o radu gradonačelnice nije usvojen onda bi, kaže, mogli o tome da razgovaramo, ali pošto je usvojen Marković poručuju da treba zaboraviti tu priču. U pitanju je, ističe, samo političko manevrisanje.

Podsjetimo, na nedavno održanoj sjednici Skupštine Glavnog grada Pokret za Podgoricu nije glasao za Izvještaj o radu gradonačelnice, nakon čega su opozicioni odbornici saopštili da parlamentarna većina u Glavnom gradu više ne postoji. Šef Kluba odbornika SD-LP Miloš Mašković najavio je da će u narednim danima podnijeti inicijativu za razrješenje gradonačelnice Injac, ukoliko ona sama ne podnese ostavku.

„Pokret za Podgoricu je prije dva dana bio potpuno jasan da su spremni da ruše vlast u Glavnom gradu. Upravo to je bio signal za opoziciju i dodatni razlog da podnesu Inicijativu o razrešenju gradonačelnice Olivere Injac. Međutim, ono što je jako važno naglasiti, ne postoji zakonski osnov da se ona razriješi sa te funkcije“, objašnjava Marković za Gradski portal.

Dodaje da dešavanja sa sjednice samo potvrđuju tendenciju da Pokret za Podgoricu sarađuje sa DPS-om, kao što su, kako ističe, i sumnjali.

„Dakle, ako su oni spremni da sa Demokratskom partijom socijalista ruše vlast u Podgorici, široko im polje, neka pokušaju. Ali, mi smatramo da neće uspjeti u tome. Što se tiče eventualno novih izbora, mi smo i ranije istakli naš stav – apsolutno smo spremni“, naglašava Marković za Gradski portal.

Navodi da je u pitanju sabotaža gradonačelnice Olivere Injac, te da je za sve kriv aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

„I moram da naglasim – ne nikako zbog rezultata njenog rada, pošto se Izvještaj odnosi na prošlu godinu kada su oni glasali za sve te odluke. Jasno je da se sve ovo dešava zbog revanšizma Jakova Milatovića i svima dobro poznate činjenice da gospođa Olivera Injac nije ‘prešla’ na njegovu stranu, pošto je izašao iz naše partije. Da budem krajnje otvorena i jasna, ovdje se ne radi o lošem radu gradske Uprave već o političkom manevru kako bi se destabilizovala gradonačelnica Olivera Injac i unizila vladajuća koalicija, konkretno vlast u Podgorici“, ocjenjuje Marković.

Ona se osvrnula i na loš izborni rezultat PES-a u Budvi.

„Uvijek na lokalnim izborima postoje određene specifičnosti, što se pokazalo u Budvi, tako da ćemo u narednom periodu upravo to i analizirati. Zbog toga će Pokret Evropa sad preispitati strategiju komunikacije, bez obzira što smo ovih dana imali jako osjetljive teme koje su definitivno imale određeni uticaj. Nastavljamo još jačim tempom da realizujemo sve što smo planirali i da, kao i do sada, isporučujemo rezultate“, istakla je Marković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.