Milačić: Pozivam Putina u Crnu Goru, da vidim kako bi ga Spajić uhapsio

0

Crna Gora i Rusija imaju duže veze kroz istoriju čak i od Srbije i Rusije. Mislim da je Putinova obaveza da dođe u Crnu Goru. To bi bilo zanimljivo. Postoji ona međunarodna potjernica pa da vidimo da li bi ga Spajić i ostala ekipa hapsila u Crnoj Gori, kaže Marko Milačić.

Gostujući u emisiji „Maša i…“ predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić otkrio je koliko vladajuća garnitura u Crnoj Gori čuje glas srpskog naroda, hoće li se turisti na crnogorskom primorju ovog ljeta dijeliti na genocidne i one koji to nisu, ali i da li će podrška Crne Gore Ukrajini promijeniti stanje na Istočnom frontu.

„Mislim da se oni održavaju na frontu samo zbog podrške Crne Gore i finansijske, a naročito ove političke ali i zbog sankcija Rusiji. Onog trenutka kada Crna Gora uskrati tu podršku Ukrajini, sve će biti riješeno na frontu“, ironično kaže Milačić.

Predsjednik Prave Crne Gore objašnjava da zapadni centri moći koriste male države kao batinu u obračunu sa Rusijom.

„Treba da vodimo jednu mudru, zrelu državniču politiku, pošto su male zemlje dužne da ne utrčavaju na neke ovako velike teme i u ratne sukobe nepromišljenim izjavama. Valjda je elementarno kad postoje te ozbiljne geopolitičke vjetrometine da ozbiljni državnici prosto rečeno, paze što pričaju. Pa i da nije riječ o Rusiji sa kojom imamo takve odnose istorijske, nego sa bilo kojom drugom zemljom, da vodimo jednostavno mudru politiku. Meni je žao što je ta politika kreirana najčešće i dalje u nekim zapadnim centrima, da oni prosto, mi to vidimo, koriste sve male zemlje i Crnu Goru, kao batinu u obračunima sa, u ovom slučaju, Rusijom. Najveći primjer toga je Ukrajina. Ukrajini se ovo sve desilo zato što je prihvatila ulogu da bude batina sa zemljom, pa i da nije tolika i takva kao što je Rusija, sa kojom se graniči“, zaključio je Milačić.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.