Marija Obradović (SNS) o “državnom udaru”: Opasna namjera da se u regionu izazove haos i sukobi

0

Sjednica posvećena Kosovu i Metohiji daće stvarno stanje na KiM, biće to surova slika stvarnosti, ali i donijeće predlog teških odluka, koje mogu dovesti do mogućeg rješenja u nepovoljnim okolnostima za nas, kaže u intervjuu za “Blic” potpredsjednica i poslanica SNS Marija Obradović.

Presuda o “državnom udaru” u Crnoj Gori prošla je nezapaženo, malo naših zvaničnika se oglašavalo. Šta vi mislite o njoj?

– Ta presuda je dio vrlo kompleksne i opasne namjere grupe političara u regionu da do te mjere podstaknu mržnju, haos, sukobe i netrpeljivost među zemljama u regionu, kako bismo se bavili sobom još nekoliko decenija, a ne ekonomijom i demokratskim razvojem naših društava. Građani tako razvijenih društava ne glasaju za političare koji nude zlo, podjele i mržnju, već za napredak i budućnost unapređenih privreda, ekonomija i obrazovanja”, kazala je ona.

Sjednica posvećena KiM zakazana je za 27. maj, očekujete li da se poslanici opozicije pojave i učestvuju u raspravi?

– Dobro je za Srbiju da opozicija učestvuje u toj raspravi, mada njih izgleda ne zanima dugoročni pogled na budućnost Srbije. Trenutno privlače pažnju svojim odsustvom, ali na duže staze to nema efekta, posebno što su prateći sadržaji, poput protesta i šetnji, propali. Opozicioni poslanici su različitih mišljenja, mnogi žele da se vrate u parlament, ali im Đilas, Vuk i Boško prijete osvetom.

Šta će nam donijeti ta sjednica?

– Poslanici i javnost, u direktnom prenosu, biće detaljno upoznati sa realnim stanjem na KiM, položajem Srba i nealbanskog stanovništva, dosadašnjim pokušajima i budućim potezima Srbije oko gorućeg pitanja za budućnost naše zemlje. Biće to surova slika stvarnosti na KiM, ali i predlog teških odluka, koje mogu dovesti do mogućeg rješenja u nepovoljnim okolnostima za nas. Osim izveštaja predsjednika Vučića, važno je da poslanici različitih stranaka, i pozicije i opozicije, iznesu svoj stav o ovoj temi. Sramota je u ovom trenutku ćutati. Neće biti boljeg mjesta za pametne predloge od te sjednice, na kojoj je državni vrh, sa predstavnicima zakonodavne vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.