Marić: Opozicija je imala trenutke jedinstva i koordinacije samo pod pritiskom

1

Izvršni direktor Centra za građanske slobode (CEGAS), Boris Marić, dijeli mišljenje drugih analitičara da se crnogorska opozicija bolje pregrupisala nego što se moglo očekivati.

“Sada u opozicionoj ponudi imamo suštinski četiri pokreta, koja, ako ne budu afirmisala međusobne antagonizme, mogu mobilisati većinu opozicionih glasača”, istakao je Marić.

Marić je ocijenio da se ipak moraju apostrofirati krupne greške koje su opozicioni subjekti pravili, nemilosrdno trošeći vrijeme i sebe dovodeći u rizik da je malo vremena u kome bi se ove političke ponude na potreban način približile i prezentovale građanima.

“Opozicija je imala trenutke jedinstva i koordinacije samo pod pritiskom, kao što je to bilo za vrijeme građanskih protesta ‘Odupri se’. Međutim, slabljenjem protesta politički subjekti su primarno pratili inerciju političkog pozicioniranja i preživljavanja, što je za rezultat imalo unutaropoziciona mimoilaženja”, istakao je Marić.

Dodao je da je veliki problem nejedinstvo cilja, iako se sve opozicione partije generalno zalažu za smjenu Đukanovićevog režima.

1 Comment
  1. W komentariše

    DF bi trebao za ove izbore da pod svoj kisobran stavi Milacica,Dajkovicav,Brdju i ostale heroje zadnjih protesta i litija i da zaboravi na ovu drugu nazovi opoziciju.Time ce vise dignuti rejting nego sa ovim umisljenim potrosenim “progradjanskim”(ako neko zna sta to znaci)opozicionim fosilima.Nadam se da c e Mandic ovo poslusati a ne pokazati da je i on fosil zasto ga i optuzuju ostali iz nazovi opozicije.

    3
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.