Manifestacija „Žogarija – ZETA 2024“ 28. Maja 2024. godine u Zeti

0

“ŽOGARIJA – LOPTARIJA je međunarodna sportsko – rekreativna zabavna manifestacija  koja  se po prvi put organizuje  u Zeti.  Žogarija je međununarodni projekat koji traje već 19 godina i uspješno se organizuje u 9 država  (Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori), te predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja. Ove godine „Žogarija“ u Crnoj Gori će se održati  u opštinama Podgorica, Zeta, Tivat i Bar. U Baru će se odžati i finale za Crnu Goru. Pobjednik finala stiče pravo da učestvuje na super finalu na Bledu – Slovenija, na kojem će učestvovati pobjednici sa svih takmičenja iz regiona”, saopštili su nam iz opštine Zeta.

Ispred organizatora, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Opštine Zeta –  mr Marijana Nedović Radulović je istakla da su svrha i sadržaj organizovanja ove manifestacije, prije svega razvijanje i podsticanje motoričkih potencijala djece, fer- play-a, razvoja znanja, igre  i stvaranja kreativnih radionica djece uzrasta od 6-11 godina, kao i potenciranje podrške školskom sportu. Dodaje, da će u  takmičarskom dijelu učestvovat dječaci i djevojčice pomenutog uzrasta koji če se takmičit u više disciplina,na koji način će navedeni sportski program nesumnjivo doživjeti kao dio vaspitnog i edukativnog iskustva. Navedeni događaj je organizvan pod pokroviteljstvom Ambasade Slovenije, te se očekuje prisustvo predstavnika ambasade, dok će ispred Opštine Zeta prisutne pozdraviti predsjednik Mihailo Asanović.

Ova manifestacija po nazivom  „Žogarija – ZETA 2024“  će se održati dana  28. Maja 2024. godine, sa početkom u 17h, u dvorištu osnove škole „Milan Vukotić“ u Golubovcima.

Učesnici takmičarskog dijela će biti  4 osnovne škole sa područja opštine Zeta i to OŠ „Milan Vukotić“ iz Golubovaca, OŠ „Zarija Vujošević“ iz Mataguža, OŠ „Niko Maraš“ iz Bijelog Polja i OŠ „Vladika Danilo“ iz Srpske.

Učesnici edukativno-zabavnog dijela su:

– Centar za pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječije zaštite – Dnevni Centar Golubovci –  koji će imati predstavnika za pjevanje i recitovanje.

Vrtić – „Zvjezdani vrt „ Golubovci – koji će nam se prestaviti sa Horskim nastupom

–              Javno komunalno preduzeće Zeta – koji će nam pokazati kako se reciklira otpad

–              Crveni krst CG – Koji će izvesti pokaznu vježbu postuka oživljavanja

–              Sekretarijat za razvoj poljoprivrede i preuzetništva u saradnji sa proizvođačima sa teritorije  naše opštine će:

–  besplatno dijeliti voća sa svog imanja (preduzetnica Aleksandra Vučinić)

– izlagati domaće proizvode-  Džem, marmeladu i sokove koje proizvodi  preduzetnik  Duško Miranović

Takmičarske igre koje će se organizovati:

Fudbal 3×3  za dječake i djevojče ( naglašeno je da u timu koji predstavlja skolu mora biti i djevojčica/e ), Igre spretnosti , Kviz znanja i takmičenje profesora.

“Svaki događaj se snima, a iz toga se izrađuje emisija za mlade.  4 emisije iz CG i 27 iz drugih zemalja emitovaće se na 9 televizijskih stanica u Regiji, dok se za vrijeme trajanja projekta online informacije mogu pratiti  na internet stranici www.zogarija-loptarija.si na kojoj će biti objavljeni članci o tekućim događajima”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.