Mandić se sastao sa predsjednikom Parlamenta Kanade: Naše dvije države su oduvijek imale prijateljske odnose

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Nj. E. Gerg Fergusom, predsjednikom Parlamenta Kanade.

Mandić je istakao da su Crna Gora i Kanada uvijek imale prijateljske odnose, te da veliki broj naših iseljenika živi u toj zemlji.

Dodao je da je naš parlament ovih dana domaćin Skupštine zemalja Frankofonije i da se raduje susretu sa predsjednikom Odbora za parlamentarne poslove Frankofonije koji dolazi iz Kanade.

U kontekstu našeg puta pristupanja EU, predsjednik Skupštine je istakao da je Crna Gora najdalje odmakla u tom procesu od svih zemalja Zapadnog Balkana.

Predsjednik parlamenta Kanade je rekao da njegova država ima mnogo toga da nauči od Crne Gore. U kontekstu Skupštine zemalja Frankofonije, predsjednik Fergus je istakao da je Kanada domaćin konferencije zemalja Frankofonije u junu, te iskoristio priliku da predsjednika Mandića pozove u posjetu toj zemlji.

Na samom kraju, dva predsjednika su razgovarala i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, sa posebnim osvrtom na oblast energetike.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.