Mladen Mikijelj

Mandić – Radmanović: Odnosi između dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, nastaviti blisku saradnju između dva parlamenta

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas u Bragi, Republika Portugal, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sa Nj. E. Nebojšom Radmanovićem, predsjednikom Predstavničkog doma Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, iskoristivši priliku da predsjednika Radmanovića upozna sa ispunjavanjem privremenih mjerila naše zemlje u cilju dobijanja pozitivnog IBAR-a.

Mandić je apostrofirao da je Crna Gora predvodnik u evropskim integracijama, te da očekujemo skoriji ulazak u Evropsku uniju. Predsjednik Skupštine je u tom kontekstu posebno istakao važnost jedinstva zemalja Zapadnog Balkana i integrisanja u zajedničko tržište, kao i važnost zajedničkih projekata koji bi omogućili bolju povezanost naše dvije zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja što hitnije izvršiti rekonstrukciju magistralnog puta Plužine – Foča nakon graničnog prelaza Šćepan Polje, te razmijenili mišljenja oko potencijalne valorizacije Bilećkog jezera od strane Crne Gore, uz želju da se u što kraćem roku dođe do dogovora koji će biti u obostranom interesu.

Predsjednik Radmanović je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da Crna Gora i Bosna i Hercegovina imaju integrisani granični prelaz Vraćenovići, jedini takve vrste u regionu.

Dva predsjednika su se složila da su odnosi između dvije zemlje na izuzetno visokom nivou, te da će i u budućnosti nastaviti da održavaju blisku saradnju između dva parlamenta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.