Mandić obavijestio predsjednicu EP i ambasadorku EU u Crnoj Gori o rezultatima Skupštine u minilom periodu

1

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić obavijestio je danas predsjednicu Evropskog parlamenta gospođu Robertu Metsolu i ambasadorku Evropske unije u Crnoj Gori gospođu Oanu Kristinu Popu o postignutim rezultatima 28. saziva Skupštine Crne Gore kada su u pitanju brojni pomaci ključni za dalje snaženje demokratskih institucija i vladavine prava u Crnoj Gori.

Mandić se u pismu osvrnuo na činjenicu da je, tokom prethodna tri mjeseca Skupština Crne Gore uspješno okončala niz postupaka izbora i imenovanja visokih funkcionera u oblasti pravosuđa, čime se stalo na kraj višegodišnjem radu u v.d. stanju na ovim značajnim pozicijama, posebno istakavši da je Skupština Crne Gore uz značajnu podršku 61 poslanika, što čini više od 75% ukupnog broja poslanika našeg parlamenta, donijela Odluku o izboru vrhovnog državnog tužioca Crne Gore..

„Želim da sa Vama podijelim svoje duboko ubjeđenje da će Skupština Crne Gore nastaviti da niže zapažene rezultate kada je u pitanju evropski put naše zemlje, ali i kada su u pitanju sva ona pitanja koja se tiču boljeg života svih naših građana.“ – istakao je Mandić.

Dodao je i da je zadatak kako njega kao predsjednika Skupštine, tako i svih poslanika parlamentarne većine, da Crnu Goru pomire i učine stabilnim društvom, u kojem će svi imati jednaka prava i šanse.

„Uvjeren sam da će doprinos Skupštine Crne Gore reformskim procesima i izgradnji sveopšteg društvenog mira biti snažan podsticaj napretku naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će kontuinuirana posvećenost tekućeg skupštinskog saziva biti prepoznata kao naše iskreno zalaganje ubrzanju ovog procesa.“ – zaključio je u pismu Mandić.

1 Comment
  1. Plotari komentariše

    Vidi to molim te da ih informises,ali od a do s .e sram te bilo sramota me je sto sam ikad glasa za df i tebe i onog stend ap komicara pipuna.kako vas kupise kavcani ,svaka vam cas.a sto rekoste vi pred izbore.sramvas i stid bilo.gori ste od plotara.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.