Mladen Mikijelj

Mandić: Mi iz NSD-a smo uvijek bili pošteni ortaci, potrebno je očuvati parlamentarnu većinu!

0

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić odgovorio je šefu poslaničkog kluba DPS-a Andriji Nikoliću i kazao da je najava DPS-ovog pada bio raspad saradnje sa SDP-om.

„Ja sam bio pošten ortak i Dritanu Abazoviću i sadašnjem premijeru Milojku Spajiću. Mi smo parlamentarna većina i ja želim da je sačuvam jer ima mnogo stvari koje treba zajednički da uradimo. Vi kao opozicija trebate da nas dezavuišete a ja sa velikim iskustvom znam gdje je problem. Kad je došlo do problema između Vas i SDP-a tu je bio kraj“, kazao je Mandić.

Dodaje da oni nisu htjeli sa DPS-om zbog organizovanog kriminala i da nikada nije bio problem odnos sa DPS-om, jer su zajedno bili 1992. kada su pravili zajedničku državu. Napomenuo je da je DPS tada bio dobar sa Miloševićem dok oni nisu.

„Ako mislite da ćemo se mi uhvatiti u onu mišolovku u koju ste se vi uhvatili – varate se. Ja sam zagovornik očuvanja parlamentarne većine koja treba da drži otvorena vrata i da razgovara sa Dritanom Abazovićem koji je bio dio velike pobjede. Tako bi mogli da napravimo sve one iskorake koji su nam neophodni jer će nas čekati promjena Ustava na polju EU integracija“, kazao je Mandić.

Kako je kazao, to ne treba da bude faktor, ali da imamo odgovornost prema građanima – imaju je.

„Uvijek smo bili pouzdan i pošten ortak. Ne zanimaju me sitne igre kako ćemo izigrati kolege iz Demokrata ili PES-a. To nije opredjeljenje NSD-a“, zaključio je Mandić.

Dodaje da je on opozicija čitav svoj život, kako on, tako i opozicija.

„Svi koji su ulazili u DPS nisu željeli da uđu da budu opozicija – svi su ulazili da budu vlast računajući da će DPS biti vlast 100 godina. Oni koji su ostajali uz Mila Đukanovića, ostajali su zbog vlasti. Vi ste kao mladi ljudi došli u DPS računajući da ćete biti ministri, ali igrom slučaja ste opozicija. Razlika između mene i vas je što sam ja od studentskih dana opozicija“, kazao je Mandić.

Dodao je da ne treba da brinu zbog Milana Kneževića i da se on sada raduje hvalama DPS-a gdje god gledao prenos.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.