Mandić – Mahraz: Dva naroda tokom bivše Jugoslavije spajale prijateljske veze, formirati grupa prijateljstva sa Parlamentom Alžira

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa sa ambasadorom Narodne Demokratske Republike Alžir u Crnoj Gori Nj.E. Fatah Mahrazom.

Izrazivši zadovoljstvo povodom susreta, predsjednik Skupštine je, uz podsjećanje da su dva naroda tokom postojanja bivše Jugoslavije spajale bliske, prijateljske veze, zahvalio na posvećenosti i zalaganjima ambasadora u minulom periodu u cilju realizacije obostrano važnih inicijativa i projekata.

Mandić je istakao da dodatno intenziviranje saradnje dvije države treba da počiva na snažno postavljenim temeljima i razumijevanju, koje je u osnovi istorijskih odnosa Crne Gore i Alžira, izrazivši očekivanje da će upravo oživljavanje parlamentarne saradnje značiti i važan korak dalje u jačanju bilateralnih odnosa.

Predsjednik Skupštine je ocijenio da je u tom kontekstu neophodno intenzivirati međuparlamentarni dijalog, te ukazao na važnost i neophodnost razmjene iskustva i praksi na nivou radnih tijela i službi, navodeći da postoji puno raspoloženje novog saziva da pruži konkretan doprinos, kako bi u najskorije vrijeme bila formirana grupa prijateljstva sa Parlamentom Alžira.

Amabasador Mahraz je čestitao predsjedniku Mandiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore, pozdravljajući i izbor nove Vlade, te naglasio da je Alžir, u svakom trenutku, imajući u vidu kontinuitet prijateljskih i istorijski veza dva naroda, spreman da pruži punu podršku Crnoj Gori u njenom daljem razvoju, kao i naporima i nastojanjima da postane punopravna članica EU.

Mahraz je ukazao na važnost i neophodnost daljeg intenziviranja saradnje na svim nivoima, apostrofirajući značaj uspostavljanja grupa prijateljstva dva visoka predstavnička doma, te potrebu snaženja komunikacije i veza, kako na nivou Parlamentarne unije, tako i na bilateralnom nivou.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.