Mandić: Do rekonstrukcije Vlade može doći i ranije nego što je planirano Sporazumom

4

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, komentarišući potencijalnu rekonstrukciju 44. Vlade, rekao je kako smatra da sve ono što se dešavalo u prethodnom periodu svjedoči o tome da i Parlament i Vlada rade svoj posao.

„U dobroj atmosferi, ne rušeći bilo šta, nego pokušavajući da izgradimo još bolji sistem i da Vlada ima što je moguće širu podršku i da ima u svom sastavu i one ljude koji bi mogli značajno da doprinesu njenom radu, to ćemo postići. Mi imamo potpisan sporazum koji predviđa neke rokove, ali svakako da mi iz koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ smatramo da bi dobra dinamika i ispunjavanje svega onoga što smo obećali građanima Crne Gore, a vidimo da se već mnogo toga i rješava, da bi se u toj dinamici moglo ubrzati sve i sa rokovima koji bi bili kraći od onih koji su potpisani u Sporazumu“, kazao je Mandić.

On je istakao i da su pravosuđu potrebni krupni rezovi, te da je uvjeren da će biti izabran vrhovni državni tužilac.

Predsjednik Parlamenta je dao i komentar na činjenicu da ni nakon četiri mjeseca od otkrivanja tunela ispod Višeg suda nije napravljen popis i još se ne zna šta je sve nestalo, On je rekao da nije nikakva tajna da je naše pravosuđe ukupno u jednoj velikoj krizi.

„Da je izgubljeno povjerenje i da se mora mnogo toga uraditi da bi se vratilo povjerenje naroda, jer narod ima potrebu da u sudovima traži pravdu. I kada traži pravdu, treba da dobije pravdu. Nažalost, situacija nije bila takva u Crnoj Gori, gledamo svakog dana šta se dešavalo u pravosuđu, tako da su neophodni krupni rezovi. Godinama sam zajedno sa kolegama iz Demokratskog fronta insistirao na tome, da ti krupni rezovi ne mogu da se naprave sa ljudima koji su u pravosuđu bili skloni da vrše krivična dijela, da se ponašaju suprotno zakonima, a oni su ti koji bi trebalo upravo da primjenjuju zakon i da dijele pravdu“, kazao je Mandić.

Kako je rekao, bez krupnih rezova teško će moći da se nešto promijeni.

„A ovo (popis u depou.prim.at) potpuno je prirodno ponašanje za ovu strukturu dakle, da ne postoje neki odgovori koje bi dala svaka demokratska država i svaka država koja drži do vladavine prava. Vjerujem da ćemo imati izbor vrhovnog državnog tužioca i da se jača jedna po jedna grana. Dobro bi bilo da vidimo ljude izvan pravosuđa, jer sada je teško i u bezbjednosnim službama i u pravosuđu razdvojiti one koji su bili profesionalni, a nesumnjivo ih je bilo mnogo, od onih koji su bili kontaminirani uticajem organizovanog kriminala. Tako da ljude neopterećene prošlošću, ljude koji nijesu pripadali sistemima, jedno vrijeme bi oni trebalo da preuzmu najodgovornije uloge u pravosuđu kako bi se ta stvar pokrenula sa mrtve tačke“, rekao je Mandić.

 

(RCG)

4 Comments
 1. Zdravko Stanišić komentariše

  Moga si vala trknuti do B. Luke Rajo. 🤣🤣

  1. Gile komentariše

   Zašto? Da se naperi Djilasu i Vijestima? Da ga prozivaju! Dovoljna je podrška Miletu. Zna on i srbi ko je uz njih i u dobru i u zlu. Rajo pomaže nama , srbima u CG!

 2. Plotari komentariše

  Zasto rekonstrukcija kad svi radite kako diktator naredi.svi ste ista bagra i izdajnici.evivaj mandicu sa komitama iz pesa.ti i knezevic ste agitovali za njih.

 3. Srdjan Lonchar komentariše

  „Plotari“,

  Smiri se.
  Sve je O.K.
  Nemoj da se plashish, niko nece doci po tebe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.