Mandić čestitao 25 godina arhirejske službe Mitropolitu Joanikiju

0

„Četvrt vijeka arhijerejske službe na korist naroda Crne Gore, a u slavu Božiju, podvig je vrijedan poštovanja svakog vjernika i u to ime želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke.“ – kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

On je dodao da predani rad Mitropolita Joanikija na bratskom pomirenju pravoslavnog bića u našoj zemlji, ali i očuvanju mira van nje, svim pravoslavnim vjernicima služi kao duhovno nadahnuće i jasan putokaz.

„Započevši svoju bogougodnu misiju na Cetinju, potom hirotonisani od strane Patrijarha srpskog gospodina Pavla, za prvog episkopa obnavljene Eparhije budimljansko-nikšićke, jedne od najstarijih eparhija SPC koju je uspostavio Sveti Sava, sada nastavljate stazama blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija predvodeći Mitropoliju crnogorsko-primorsku i pronoseći duhovnu misao narodu Božijem.“ – dodao je Mandić.

On je zaključio da vjeruje da će služba Mitropolita Joanikija i u budućnosti biti primjer nadolazećim generacijama sveštenstva i monaštva Srpske pravoslavne crkve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.