Makron: Francuska ima korisnu informaciju o terorističkom napadu u Moskvi; Neke Šojguove poruke su bile prijeteće

0

Francuska ima korisnu informaciju o organizovanju terorističkog napada na „Krokus siti“ u Moskvi, rekao je danas predsjednik Francuske Emanuel Makron, komentarišući nedavni telefonski razgovor ministara odbrane dveju zemalja.

Razgovor Sebastijana Lekorna i Sergeja Šojgua je, podsjetimo, održan na zahtjev Pariza, koji je, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, pokušao da ubijedi šefa ruskog MO da Ukrajina i zapadne zemlje nisu umiješane u teroristički napad u Moskvi.

„Zamolio sam direktora službe i resornog ministra da održe tehničke razgovore. Prije svega, da izrazimo solidarnost, i zbog toga što imamo korisne informacije – neću ih ovdje iznositi – o izvoru i organizaciji ovog terorističkog napada“, izjavio je danas Makron.

On je potvrdio da Francuska nema nikakve veze sa terorističkim napadom i dodao da je potrebno ostvariti saradnju sa svim stranama koje se bore protiv terorizma.

Francuski predsjednik je kazao da su neke poruke ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u razgovoru sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom prijeteće.

„Ministar odbrane Francuske je podnio izvještaj kao što je i običaj kada ministri razgovaraju sa svojim kolegama. Dio izjava sa ruske strane bio je zaista čudan i prijeteći“, rekao je on na ceremoniji otvaranja olimpijskog centra za vodene sportove kod Pariza.

Šojgu je tokom telefonskog razgovora s Lekornuom, između ostalog, rekao da kijevski režim ne radi ništa bez zapadnih pokrovitelja i da Moskva računa na to da iza terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus“ ne stoje francuske specijalne službe, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Takođe je istakao da će eventualno slanje vojnika u Ukrajinu stvoriti probleme samoj Francuskoj.

(Sputnjik/RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.